Rico Engelbarts
03/10/2018 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2018 18:30

Deze deal maakt Coinbase een van de hoogst gewaardeerde Amerikaanse startups ooit

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De Amerikaanse startup Coinbase is in de laatste fases van een deal die ervoor zou kunnen zorgen dat het bedrijf wordt gewaardeerd op zo’n $8 miljard. Met de deal zou het bedrijf, dat onder andere bekend staat om haar cryptocurrency-exchange en wallet diensten, een van de hoogst gewaardeerde Amerikaanse startups ooit worden.
Coinbase is op dit moment in gesprek met Tiger Global om bovengenoemde deal af te ronden. Het gaat hierbij om een investering van maar liefst $500 miljoen. Coinbase zal hier zelf nog eens $250 miljoen aan toevoegen om huidige investeerders af te kopen.
Afgelopen zomer was de waarde van het bedrijf nog zo’n $1,5 miljard. Dit was echter nog voordat de crypto-markten hun piek bereikten rond eind vorig jaar, waarna ze in daling zijn gebleven. Desalniettemin blijft Coinbase het goed doen; het is alsnog de meest populaire crypto-marktplaats en het verdient op elke transactie. Het bedrijf laat ook weten dat het nog steeds winstgevend is.  
De waardering van $8 miljard komt niet helemaal onverwacht; eerder dit jaar waardeerde het bedrijf het merk Coinbase zelf rond de $8 miljard toen het een acquisitie aanbod deed voor Earn.com.
Het bedrijf is ook al enige tijd in gesprek met investeerders omtrent een mogelijke tweede ronde van aandelenverkoop. Dit zodat vroege investeerders uitbetaald zouden kunnen worden. De interesse in de tweede ronde zou zo groot zijn geweest dat het bedrijf de VC firma’s van zich moest weren.
Volgens Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, is de hoge waardering een sterk teken van de legitimiteit van de crypto-wereld en een weerlegging van de vergelijking met de tulpenmanie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie