Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Deze deal maakt Coinbase een van de hoogst gewaardeerde Amerikaanse startups ooit

De Amerikaanse startup Coinbase is in de laatste fases van een deal die ervoor zou kunnen zorgen dat het bedrijf wordt gewaardeerd op zo’n $8 miljard. Met de deal zou het bedrijf, dat onder andere bekend staat om haar cryptocurrency-exchange en wallet diensten, een van de hoogst gewaardeerde Amerikaanse startups ooit worden.

Coinbase is op dit moment in gesprek met Tiger Global om bovengenoemde deal af te ronden. Het gaat hierbij om een investering van maar liefst $500 miljoen. Coinbase zal hier zelf nog eens $250 miljoen aan toevoegen om huidige investeerders af te kopen.

- Advertentie -

Afgelopen zomer was de waarde van het bedrijf nog zo’n $1,5 miljard. Dit was echter nog voordat de crypto-markten hun piek bereikten rond eind vorig jaar, waarna ze in daling zijn gebleven. Desalniettemin blijft Coinbase het goed doen; het is alsnog de meest populaire crypto-marktplaats en het verdient op elke transactie. Het bedrijf laat ook weten dat het nog steeds winstgevend is.  

De waardering van $8 miljard komt niet helemaal onverwacht; eerder dit jaar waardeerde het bedrijf het merk Coinbase zelf rond de $8 miljard toen het een acquisitie aanbod deed voor Earn.com.

Het bedrijf is ook al enige tijd in gesprek met investeerders omtrent een mogelijke tweede ronde van aandelenverkoop. Dit zodat vroege investeerders uitbetaald zouden kunnen worden. De interesse in de tweede ronde zou zo groot zijn geweest dat het bedrijf de VC firma’s van zich moest weren.

Volgens Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, is de hoge waardering een sterk teken van de legitimiteit van de crypto-wereld en een weerlegging van de vergelijking met de tulpenmanie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.425,72 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.317,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.366,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.380,44 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.383,44 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...