Simon Bosch Simon Bosch
31/01/2023 15:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2023 15:04

Deze topmensen in crypto (ver)kopen hun eigen aandelen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Deze topmensen in crypto (ver)kopen hun eigen aandelen

Foto: Pixels Hunter/Shutterstock

In de crypto industrie kun je niet alleen cryptocurrencies kopen, maar ook aandelen van de bedrijven die actief zijn in de sector. Helaas hebben deze bedrijven ook last van de bearmarkt. Topmensen bij sommige bedrijven hebben de HODL-mentaliteit al opgegeven. Anderen kopen juist bij.

Vooralsnog gaat het niet om veel verschillende aandelen. Om ze gemakkelijk en in het openbaar te verkopen moet het namelijk een beursgenoteerd bedrijf zijn, en op het moment van schrijven zijn dat er nog niet zoveel. Hieronder vind je topmensen van wie we zeker weten dat ze aandelen in hun eigen werkgever hebben verkocht of juist hebben bijgekocht.

Advocaten FTX-baas schrikken van strafeis van 50 jaar voor ‘superschurk’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto exchange Coinbase koopt én verkoopt

Bij Coinbase is de situatie ingewikkeld. Zo heeft het hoofd van het bestuur, voormalig Shopify-CEO Tobias Lütke, de afgelopen paar maanden al bijna 7 miljoen dollar uitgegeven aan het COIN-aandeel, volgens MarketBeat. De gemiddelde koopprijs zou 37,76 USD per aandeel zijn, wat betekent dat hij op het moment 56% in de plus staat. Hij koopt al sinds augustus elke week grote bedragen, tot een paar ton per week.

Waar Lütke koopt doet Coinbase’ CEO Brian Armstrong juist het tegenovergestelde. Hij beloofde vorig jaar 2% van zijn COIN-positie te verkopen, zodat hij wetenschappelijk onderzoek kon financieren. Op dat moment had hij 16% van het bedrijf in handen, wat op dit moment meer dan een miljard waard is. Hij heeft dan ook al meer verkocht dan dat Lütke heeft aangekocht.

Advertentie

Bitcoin bull Jack Dorsey’s Square verkoopt

Een andere populaire bitcoin (BTC) bull is Jack Dorsey, de voormalig CEO van Twitter. Hij runt ook betalingsbedrijf Square (ticker: SQ), dat inmiddels Block heet. De insiders van dit bedrijf heeft de afgelopen zes maanden voor tientallen miljoenen dollars verkocht. Daarbij moeten we vermelden dat dat tegen de huidige koers is; de prijs van SQ is van de top tot de bodem met 82% gedaald.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Marathon: er is maar één optie

Er zijn maar weinig publieke crypto miners bij wie het goed gaat op het moment, maar Marathon Digital (MARA) is een uitstekend voorbeeld. Dit bedrijf verkoopt zijn geminede tokens niet eens, ondanks de lage bitcoin prijs, de hoge stroomkosten én moordende concurrentie. Dat vertrouwen wordt gereflecteerd in wat het management doet.

Marathon-CEO Fred Thiel heeft 19.000 dollar besteed en zodoende ongeveer 5.000 aandelen bijgekocht. Bestuursleden Doug Mellinger en Kevin DeNuccio hebben ook bijgekocht. Volgens Blockworks hebben de drie gekocht voor een gemiddelde prijs van 4,40 dollar, terwijl het aandeel op het moment van schrijven op 7,8 dollar staat. Zij staan dus al 77% in de plus. Veel geld zal het voor hen niet zijn, maar het vertrouwen in het bedrijf is duidelijk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie