Robin Hazekamp Robin Hazekamp
27/02/2024 21:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2024 20:28

Dries Roelvink wordt crypto legende door meme van Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Dries Roelvink wordt crypto legende door meme van Binance

Foto: HeukersMedia/Shutterstock

Sinds kort is Dries Roelvink over het hele internet te vinden door een meme waarin hij een wijn beoordeeld. De Nederlandse volkszanger doet dit met veel bravoure, tot het amusement van velen. Eergisteren brak hij ook internationaal door, maar dan niet met een van zijn nummers. Hij is namelijk nu ook in een meme verschenen van de crypto exchange Binance. Deze post heeft nu ruim een miljoen views.

Coinbase’ Base nu het leidende netwerk op Ethereum volgens nieuwe data
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Dries Roelvink wordt crypto beroemdheid door nieuwe meme

De laatste tijd is hij veelvuldig op het internet te zien: Dries Roelvink. Een video waarin hij op een nogal ‘overdreven’ wijze een wijn aan het beoordelen tovert bij veel mensen een lach op het gezicht. Veel mensen gebruiken de video als zelfspot, waarbij ze de €2,- die ze zwoegend met traden hebben verdient, in het niet zetten. 

Nu is Roelvink ook op de X (voorheen Twitter) pagina van crypto exchange Binance verschenen. En dat is niet niks, want dat account heeft maar liefst 11,4 miljoen volgers. De post met Roelvink is daarnaast een van de best bekeken van de afgelopen tijd, met ruim een miljoen views. 

En daarmee slaan ze de spijker recht op zijn kop. Voor velen is het aardig herkenbaar: zichzelf net iets te rijk rekenen als ze een paar euro winst draaien met hun trades. Aan de andere kant begint iedereen natuurlijk met kleine stapjes, dus dat is ook logisch. Een paar euro is beter dan niets, en het is al helemaal beter dan dik in de min staan.

Advertentie

De kracht van crypto memes

Alhoewel ze voornamelijk voor amusement bedoeld zijn, hebben memes een behoorlijke impact binnen de crypto wereld. Tientallen succesvolle cryptocurrencies zijn gebaseerd op memes, met vele miljonairs als gevolg. Zoals bijvoorbeeld bonk, myro, dogecoin, shiba inu, pepe, corgiAI en dogwifhat, om er maar een paar te noemen.

Van Roelvink is nog geen zogeheten memecoin gemaakt. Alhoewel dat vaak tot juridische problemen heeft geleid, zijn er van meerdere celebrities al ongevraagd cryptocurrencies gemaakt. Onder andere Joe Biden, Barack Obama, maar ook Gary Gensler kunnen van hun eigen token genieten.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie