Robin Hazekamp Robin Hazekamp
27/02/2024 21:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2024 20:28

Dries Roelvink wordt crypto legende door meme van Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Dries Roelvink wordt crypto legende door meme van Binance

Foto: HeukersMedia/Shutterstock

Sinds kort is Dries Roelvink over het hele internet te vinden door een meme waarin hij een wijn beoordeeld. De Nederlandse volkszanger doet dit met veel bravoure, tot het amusement van velen. Eergisteren brak hij ook internationaal door, maar dan niet met een van zijn nummers. Hij is namelijk nu ook in een meme verschenen van de crypto exchange Binance. Deze post heeft nu ruim een miljoen views.

Mt. Gox verplaatst $2,5 miljard aan bitcoin – markt in spanning
Mt. Gox verplaatst $2,5 miljard aan bitcoin - markt in spanning

Dries Roelvink wordt crypto beroemdheid door nieuwe meme

De laatste tijd is hij veelvuldig op het internet te zien: Dries Roelvink. Een video waarin hij op een nogal ‘overdreven’ wijze een wijn aan het beoordelen tovert bij veel mensen een lach op het gezicht. Veel mensen gebruiken de video als zelfspot, waarbij ze de €2,- die ze zwoegend met traden hebben verdient, in het niet zetten. 

Nu is Roelvink ook op de X (voorheen Twitter) pagina van crypto exchange Binance verschenen. En dat is niet niks, want dat account heeft maar liefst 11,4 miljoen volgers. De post met Roelvink is daarnaast een van de best bekeken van de afgelopen tijd, met ruim een miljoen views. 

En daarmee slaan ze de spijker recht op zijn kop. Voor velen is het aardig herkenbaar: zichzelf net iets te rijk rekenen als ze een paar euro winst draaien met hun trades. Aan de andere kant begint iedereen natuurlijk met kleine stapjes, dus dat is ook logisch. Een paar euro is beter dan niets, en het is al helemaal beter dan dik in de min staan.

Advertentie

De kracht van crypto memes

Alhoewel ze voornamelijk voor amusement bedoeld zijn, hebben memes een behoorlijke impact binnen de crypto wereld. Tientallen succesvolle cryptocurrencies zijn gebaseerd op memes, met vele miljonairs als gevolg. Zoals bijvoorbeeld bonk, myro, dogecoin, shiba inu, pepe, corgiAI en dogwifhat, om er maar een paar te noemen.

Van Roelvink is nog geen zogeheten memecoin gemaakt. Alhoewel dat vaak tot juridische problemen heeft geleid, zijn er van meerdere celebrities al ongevraagd cryptocurrencies gemaakt. Onder andere Joe Biden, Barack Obama, maar ook Gary Gensler kunnen van hun eigen token genieten.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie