Roy van Krieken Roy van Krieken
15/01/2024 20:58 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 19:35

Een half jaar lang elke dag €5 aan ethereum kopen, dit is het resultaat

Ethereum-ETH
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
5-euro-DCA-ethereum-ETH

Foto: Shutterstock/Vladimir Arndt

Het is de investeringsstrategie van veel grote beleggers; dollar cost averaging, ofwel DCA. Met deze strategie koop je op een vast tijdstip elke maand, elke maand of zelfs elke dag een investering naar keuze. Voor crypto investeerders zullen dat al snel munten zoals bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) zijn. In dit artikel gaan we kijken wat het je oplevert als je zes maanden lang elke dag vijf euro aan ETH koopt.

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen DCA-functie. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je via de onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt.

Pak 10 euro gratis

5 euro aan ETH per dag

De DCA methode is een populaire investeringsstrategie, vooral geschikt voor lange termijn beleggers in cryptocurrencies. Het grote voordeel van DCA is dat het investeringen opbreekt in kleinere, meer beheersbare delen, wat ideaal is voor mensen die niet direct een groot bedrag beschikbaar hebben om te investeren. Door regelmatig kleinere bedragen te investeren, wordt het risico gespreid en wordt de noodzaak vermeden om de markt precies te timen, wat vaak stressvol en onvoorspelbaar is.

Deze strategie vermindert daarom de stress die gepaard gaat met het proberen te voorspellen van marktbewegingen, aangezien het lastig is om te weten wanneer de waarde van een cryptovaluta zal stijgen of dalen. Door periodiek te investeren en niet voortdurend de markt te hoeven volgen, kunnen beleggers een meer ontspannen benadering hanteren.

Interessant is dat DCA niet alleen stress vermindert, maar ook een gedisciplineerde manier van investeren bevordert, wat uiteindelijk kan resulteren in potentiële winsten op de lange termijn. Deze strategie is dus vooral aantrekkelijk voor diegenen die in crypto willen blijven investeren met een langetermijnvisie. De vraag blijft echter wat deze strategie op de lange termijn kan opleveren voor de belegger. Dat vind je hieronder:

Wanneer je vorig jaar de tweede helft van het jaar elke dag 5 euro aan ethereum zou hebben gekocht dan had je in totaal 920 euro geïnvesteerd. Op 31 december zou je portfolio echter een stuk meer waard zijn dan die initiële investering. Een 5 euro per dag DCA strategie voor ethereum had je in 6 maanden tijd een rendement van maar liefst meer dan 21% opgeleverd en uiteindelijk zou je portfolio 1.118 euro waard zijn.

Dat is niet slecht, zeker als je bekijkt dat je dit helemaal automatisch kunt regelen via bijvoorbeeld Bitvavo en er niet over na hoeft te denken. Daarnaast is de crypto markt pas aan het einde van het vorige jaar echt hard gestegen. Wellicht dat een DCA strategie in 2024 dus nog veel betere resultaten kan leveren. Feit blijft dat DCA’en zich keer op keer bewijst. Binnen de crypto markt, maar ook daarbuiten.

Helemaal automatisch ETH kopen bij Bitvavo

Bitvavo heeft recentelijk een nieuwe functie geïntroduceerd die het mogelijk maakt om automatisch ethereum aan te kopen, waardoor de DCA strategie eenvoudiger toegepast kan worden. Met deze functie hoef je niet meer handmatig in te loggen elke week of maand om je ETH-aankoop te doen; Bitvavo neemt dit proces over.

Het instellen van de DCA-functie is eenvoudig. Je selecteert de cryptocurrency die je wilt kopen, de frequentie en de dag waarop je wilt dat de aankoop plaatsvindt. Bitvavo zal dan op een willekeurig tijdstip op de gekozen dag de transactie voor je uitvoeren.

De betaling voor deze aankopen gebeurt met het eurotegoed op je Bitvavo-account. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat er voldoende saldo beschikbaar is op je account. Ook is het nodig om Bitvavo toestemming te geven om automatisch bedragen van je account af te schrijven voor deze aankopen.

Beginnen met automatisch ethereum kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie