Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
10/04/2020 17:12 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2020 17:12

Eerste bitcoin (BTC) fonds ooit op Canadese beurs verschenen

Nieuws
Eerste bitcoin (BTC) fonds ooit op Canadese beurs verschenen

Een Canadese vermogensbeheerder hedged momenteel pensioenfondsen met bitcoin (BTC) in afwachting van de mogelijke bull run. Daarnaast heeft hij naar eigen zeggen nog meer ambitieuze plannen.
3iQ, een Canadese Crypto vermogensbeheerder lanceerde vandaag het eerste crypto fonds op de Toronto Stock Exchange (TSX), in samenwerking met de Winklevoss twins’ Gemini. Canadezen kunnen op deze manier via hun eigen vermogensbeheerder investeren in bitcoin zonder obsessief bezig te zijn met de koersen. 
Fred Pye, 3iQ CEO en manager, vertelde in een interview met Decrypt dat meer dan 90% van het vermogen in Canada is geïnvesteerd via een vermogensbeheerder. Het was tot op heden niet mogelijk om bij een beheerder een crypto wallet te openen. Pye kwam met het idee om een fonds op te zetten waardoor dit wel mogelijk zou zijn op een legale en gereguleerde manier. Volgens Pye is het goed dat het portfolio gediversifieerd kan worden, en daar horen cryptocurrencies ook bij. 
Momenteel zijn er vooral doorgewinterde investeerders die gebruik maken van het fonds, en dat is volgens Pye jammer. Millennials zouden ook moeten overwegen om te investeren in het fonds. Het viel hem op dat er steeds meer mensen een belastingvrij account openen als onderdeel van hun pensioen. 
“Als de gemiddelde 30 jarige $6.000 per jaar kan sparen, wat precies genoeg is voor de contributie van een belastingvrije rekening, dan zou dat geweldig zijn. De meeste Canadezen kunnen niet meer dan $500 sparen. Als ze per maand $500 aan bitcoin zouden kopen, belastingvrij. Dan hebben ze over 10 jaar, mits bitcoin het overleeft een geweldig bedrag gespaard.” Aldus Fred Pye.
De Initial Product Offering (IPO) van “The Bitcoin Fund” eindigde gisteren. Het heeft 3IQ een aantal jaar gekost voordat alles opgezet was en alle reguleringen daarbij compleet waren. Volgens Pye begonnen de onderhandelingen in 2015 en was het eerste prospectus pas in 2017 getekend.
In de eerste instantie liep 3iQ veel vertraging op, we hadden te maken met enorme vertragingen die voornamelijk veroorzaakt werden door partijen die eigenlijk van plan waren een soortgelijk product op de markt te brengen, maar dit gebeurde uiteindelijk niet vertelde Pye. 3iQ moest in oktober 2019 voorkomen bij de Ontorio Securities Commission en na een positieve uitspraak konden de plannen pas doorgezet worden. 
Echter was dit pas de eerste stap voor 3iQ, er zijn namelijk twaalf wetten waaraan voldaan moet worden om een dergelijk fonds te kunnen lanceren. Het heeft uiteindelijk vijf jaar geduurd om een infrastructuur op te bouwen en partijen te vinden die open stonden voor de samenwerking met het Bitcoin fonds. 
Naast het Bitcoin fonds wat officieel op de Toronto Stock Exchange verscheen heeft 3iQ nog een privé fonds. Het Global Crypto Asset Fund werd in 2018 gelanceerd, in dit fonds wordt er niet alleen gekeken naar bitcoin, maar ook naar ethereum (ETH) en litecoin (LTC). Volgens Pye wil 3iQ uitbreiden naar meerdere cryptocurrencies en blockchains. Zo wordt er ook gekeken naar de Canadese stablecoin QCAD. Het doel van Pye is ook om niet alleen het grootste Bitcoin fonds te worden van Canada, maar het grootste gereguleerde Bitcoin fonds ter wereld.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
Waar de koers van bitcoin (BTC) soepel naar de 50 dagen moving average (MA) van de dagelijkse chart toekwam, blijkt deze tot op heden een te grote weerstand te zijn. Zijn de bulls, die op relatief laag volume de prijs wisten op te drijven tot de $7.450, dan echt te zwak om door te zetten? Lees nu wat onze analist Michiel te vertellen heeft in zijn meest recente analyse.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie