Timo Bult Timo Bult
01/08/2021 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2021 13:10

Eerste Cardano (ADA) DEX haalt $1,5 miljoen op, lancering mogelijk nog in dit kwartaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Eerste Cardano (ADA) DEX haalt $1,5 miljoen op, lancering mogelijk nog in dit kwartaal

De naar verluidt eerste gedecentraliseerde exchange Cardax, dat op Cardano (ADA) gelanceerd zal gaan worden, heeft $1,5 miljoen opgehaald tijdens een community token sale. Het Nederlandse project verwacht de exchange in het derde kwartaal te kunnen lanceren.

Cardax kan vergeleken worden met exchanges als Uniswap en PancakeSwap, handelsplatformen die gebaseerd zijn op blockchain-technologie. Exchanges als Binance zijn gecentraliseerd en hebben dus een centrale partij nodig die de handel faciliteerd. Op gedecentraliseerde exchanges, ook wel bekend als DEX’s, is dit niet het geval.

Cardano is als netwerk nog volop in ontwikkeling. Zo heeft het nog geen smart contracts en dus kunnen dergelijke applicaties nog niet op het netwerk draaien. Het ecosysteem bereidt zich echter voor op de lancering van smart contracts die binnenkort plaats moet gaan vinden. ADA houders kunnen bijvoorbeeld stemmen op projecten die financiering moeten ontvangen voor een verdere ontwikkeling. Zodra smart contracts worden gelanceerd zullen er dus al veel projecten klaarstaan om aan de slag te gaan. Cardax zelf won al eens zo’n stemronde.

https://twitter.com/CardaxDEX/status/1412010887435653122

Cardax haalde de $1,5 miljoen op via een community token sale. Het project zal uiteindelijk een platform bieden gebaseerd op het Extended Automated Market Maker (EAMM) protocol. De bedoeling is dat handelaren tokens gebaseerd op Cardano gemakkelijk kunnen verhandelen. Sinds de Mary update worden deze native tokens ondersteund op Cardano.

Ook zullen gebruikers liquidty providers kunnen worden. Dit houdt in dat zij hun crypto kunnen uitlenen en hier rente over ontvangen. Dit is vergelijkbaar met de mogelijkheden die andere exchanges gebaseerd op Ethereum (ETH) en Binance Smart Chain (BSC) bieden.

Cardax wil in het derde kwartaal lanceren. Dit valt samen met de verwachte lancering van Cardano smart contracts. Oprichter Charles Hoskinson verwacht dat de grote Alonzo update nog eind augustus, begin september kan gaan plaatsvinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie