Kevin Schijven Kevin Schijven
02/02/2022 14:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2022 14:59

El Salvador herlanceert bitcoin wallet, nu 4 miljoen gebruikers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El Salvador herlanceert bitcoin wallet, nu 4 miljoen gebruikers

Foto: Igor Faun/Shutterstock

El Salvador voerde afgelopen september als eerste land ter wereld een bitcoin (BTC) wet in. Dat ging gepaard met de lancering van een eigen crypto-wallet, genaamd Chivo. Echter verliep de lancering hiervan niet zonder problemen. Gebruikers meldde eind vorig jaar nog dat zij zelfs BTC uit hun Chivo wallets verloren.

Het Midden-Amerikaanse land kiest er daarom voor om de wallet opnieuw te lanceren. Deze nieuwe versie maakt gebruik van technologie van softwarebedrijf AlphaPoint, die naar verluidt al meerdere problemen heeft verholpen omtrent de Chivo Wallet. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 2 februari. Voorheen werkte Chivo samen met Athena Bitcoin.

Deze nieuwe samenwerking begon eigenlijk al in december, maar werd pas op 2 februari onthuld. AlphaPoint is nu verantwoordelijk voor de technologie achter de mobiele betalingsapp alsmede voor de website en supportdiensten. Igor Telyatnikov, medeoprichter en CEO van AlphaPoint, zegt:

“El Salvador en president Bukele zijn echt wereldwijd toonaangevend met dit eerste grote experiment van de adoptie van Bitcoin op landelijk niveau. Niemand anders heeft geprobeerd een project van deze aard uit te voeren.

Wij bij AlphaPoint zijn vereerd om betrokken te zijn bij het proces en de schaalbare en betrouwbare oplossingen te bieden die nodig zijn voor deze enorme onderneming. De Chivo-applicatie ondersteunt momenteel miljoenen Salvadoranen, van wie velen voor het eerst toegang hebben tot financiële diensten.”

Cryptobeurs razend populair door lage tarieven en controle over eigen crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

4 miljoen gebruikers

Nayib Bukele, de president van El Salvador meldde nog twee weken geleden dat Chivo inmiddels maar liefst 4 miljoen gebruikers heeft. Hij kaart daarbij aan dat het land in totaal maar 6,5 miljoen inwoners heeft en dat is met minderjarigen meegeteld die geen toegang hebben tot de crypto-wallet.

Media meldden dat Chivo ook van plan is om 1.500 bitcoin ATM’s, of geldautomaten, te plaatsen in El Salvador. Daar staat echter niets over in het persbericht en Chivo kondigde al vorige zomer 1.500 BATM’s aan.

Onlangs kocht het land weer 410 BTC tijdens de koersdip. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) was echter weer negatief over de adoptie van de bitcoin wet, maar Bukele gaat desondanks een Bitcoin stad bouwen en Bitcoin burgers maken:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie