Timo Bult Timo Bult
01/01/2021 15:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2021 15:25

Ethereum (ETH) belandt vooral in de zakken van whales, blijkt uit deze gegevens

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) belandt vooral in de zakken van whales, blijkt uit deze gegevens

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De ethereum (ETH) koers deed het net als bitcoin (BTC) bijzonder goed in 2020. Wie op 1 januari 2020 ethereum kocht, zag op 31 december 2020 een rendement van bijna 490%. Uit data van blockchain-analysebedrijf Santiment blijkt nu dat het vooral de grote investeerders zijn die in lijken te zetten op de toekomst van de grootste altcoin op de markt.
Santiment analyseert data afkomstig van blockchains. Zo kan het bedrijf onder andere kapitaalstromen volgen en het gedrag van investeerders analyseren. Op oudjaarsdag stuurde het een tweet de wereld in met daarin een interessante grafiek. Santiment stelt dat het op dit moment vooral de grote ethereum wallet adressen zijn die ETH kopen.

“Nu $ETH voor het eerst in 31 maanden de $750 overschrijdt, hebben we ontdekt dat er 39 #Ethereum-adressen zijn bijgekomen met meer dan 10.000 $ETH vergeleken met slechts 2 maanden geleden. Ondertussen is het aantal adressen met 1-10.000 $ETH in deze tijd afgenomen.”


Wat dus opvalt is dat het de whales zijn, wallets met grote hoeveelheden ETH, die blijven inkopen. Dit terwijl de kleinere wallets juist in aantallen dalen. Dit plaatje past in recente berichtgeving omtrent grote investeerders die ethereum een interessante investering vinden.
Grayscale, de inmiddels bekende crypto fondsaanbieder, liet namelijk in december weten dat het vooral bitcoin en ethereum zijn die massaal worden ingekocht door grote investeerders.
De ethereum koers vestigde op 30 december zijn jaarlijkse hoogtepunt. Op cryptocurrency exchange Coinbase werd een piek bereikt van $759. In tegenstelling tot bitcoin werd de all-time high (ATH) nog niet gebroken. Die ligt nog een aardig eindje verwijderd van de huidige prijs. In januari 2018 bereikte ETH zijn ATH van $1.420 op Coinbase na een rally die voornamelijk werd aangedreven door de initial coin offering (ICO) gekte.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie