Timo Bult Timo Bult
01/01/2021 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2021 10:30

Bitcoin (BTC) koers stijgt in 2021 meteen naar nieuw prijs record!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stijgt in eerste uren van het nieuwe jaar naar een nieuw prijs record!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het nieuwe jaar is begonnen, en hoe! Bitcoin (BTC) wist aan het einde van de dag een laatste sprint te trekken en vestigde zodoende weer een nieuwe all-time high (ATH). Een mooi begin van 2021 dus.

Bitcoin (BTC) na sprintje op nieuwe hoogtes

In eerste instantie zakte bitcoin nog wat terug op oudjaarsdag. Van een prijs van ongeveer $29.200 vond een kleine correctie plaats die een low vond bij precies $28.000 op cryptocurrency exchange Coinbase. Dit was tevens waar de 50-uurs Moving Average (MA) zich op dat moment bevond.
Vanuit de prijszone van $28.000 kon bitcoin vervolgens de rest van oudjaarsdag stijgen. Eenmaal bij de $29.200 aangekomen leek hier opnieuw te sterke weerstand te liggen voor de bulls. Toch wisten zij om 2 vannacht een kleine sprint te trekken die de bitcoin koers uiteindelijk tot een nieuwe ATH van $29.539 op Coinbase bracht!
Vanaf hier zakte bitcoin iets terug. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $29.368 op Coinbase waarbij de toppen opnieuw aangevallen lijken te gaan worden. Het prijsniveau om nu in de gaten te blijven houden is dus $29.500 (de vorige ATH). Mocht bitcoin opnieuw terugzakken dan kan de 50-uurs MA bij $28.800 mogelijk voor steun zorgen.
Beginnen met bitcoin in 2021? Doe dat meteen goed met een cadeautje! Lees hier meer.

Polkadot (DOT) is nog niet klaar met stijgen

Kijken we naar de rest van de top 10 dan zijn daar een aantal opvallende stijgers te zien. Ten eerste staat ripple (XRP) 8,8% in de plus. Ripple blijft hiermee boven de $0,20 handelen, voor de altcoin een sterke support. Toch staat XRP ruim 30% in de min ten opzichte van 7 dagen geleden wat natuurlijk toegeschreven kan worden aan de aanklacht die Ripple, het bedrijf achter de crypto, onlangs op zijn dak heeft gekregen.
Verder zien we polkadot (DOT) bijna 11% in het groen staan. DOT heeft bitcoin cash (BCH) intussen ingehaald en heeft met een waarde van $8,86 nu een marktkapitalisatie van $7,9 miljard. De volgende altcoin die DOT kan inhalen is litecoin (LTC), die heeft een marktkapitalisatie van $8,5 miljard. DOT profiteert van het goede nieuws omtrent het project, waaronder de steun die cryptocurrency exchange Binance onlangs uitsprak.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie