Kevin Schijven Kevin Schijven
31/12/2020 18:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2020 18:47

Polkadot (DOT) schiet met eindejaarssprint langs bitcoin cash naar ATH, oprichter Gavin Wood blikt terug

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polkadot (DOT) wordt volgens dit crypto-fonds een top 3 cryptocurrency

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Het relatief nieuwe Polkadot is de laatste dagen voor het eind van het jaar aan een extreem sterke rally begonnen. De koers van DOT is met meer dan 50% toegenomen in de afgelopen 3 dagen.
Polkadot is een zogeheten ‘sharded’ blockchain, een netwerk opgesplitst in meerdere chains waardoor transacties parallel uitgevoerd kunnen worden met behulp van parachains.
De DOT prijs bereikte eerder vandaag (31 december) zelfs een nieuwe all-time high (ATH) van ongeveer $8,30. De marktkapitalisatie van de altcoin brak onlangs al door de $7 miljard en heeft daarmee de zesde positie op het lijstje grootste cryptocurrencies op de markt afgepakt van bitcoin cash (BCH).
Alle reden dus voor Gavin Wood, oprichter van Polkadot en medeoprichter van Ethereum (ETH), om een eindejaars terugblik te geven over de nieuwe cryptocurrency:

Op het moment van schrijven zit 63% van de 1,02 miljard DOT die binnen Polkadot bestaan vast in het staking-systeem. Polkadot werd het nummer één netwerk voor staking in waarde in de zes korte maanden van zijn bestaan. Nog eens 10,4 miljoen DOT zit in de Polkadot-schatkist, klaar om te worden besteed aan geweldige voorstellen, en dit zal naar verwachting elk jaar toenemen met ongeveer 1,6 miljoen DOT, gefinancierd uit een deel van Polkadot’s jaarlijkse token-creatiesnelheid van 10%.

Aldus Wood over het succes van staking, het vastzetten van tokens op het cryptocurrency-netwerk. Verder meldt hij nog als volgt:

Na de vlotte lancering heeft Polkadot de omvang van zijn validatorset gestaag vergroot, beginnend bij 197 onmiddellijk na de lancering en elke 24 uur met één toenemend. Met 274 validators, gerund door ongeveer 200 onafhankelijke operators en ondersteund door meer dan 7.000 individuele nominerende accounts, is Polkadot misschien wel het meest gedecentraliseerde hoogwaardige (en dus veilige) netwerk dat er bestaat.

Lees meer over het succesvolle 2020 van Polkadot in het blogartikel van Wood, of bekijk hier de uitgebreidere koersanalyse van DOT van Bitcoin Consultant John van Meer

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie