Home Nieuws Wallets en Exchanges Ethereum (ETH) transacties terugdraaien? Startup komt met nieuwe handige functie voor wallets

Ethereum (ETH) transacties terugdraaien? Startup komt met nieuwe handige functie voor wallets

- Advertentie -

Het Israëlische Kirobo, een blockchain-startup, heeft een “Ethereum (ETH) Undo-knop” gelanceerd. De functie zorgt ervoor dat gebruikers transacties met ethereum ongedaan kunnen maken binnen hun wallet omgeving. Dit voorkomt gevallen waarin iemand ETH naar een verkeerd adres verstuurd.

Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies hebben het doen van betalingen over het internet gerevolutioneerd. Door blockchain-technologie zijn transacties voor eeuwig en niet terug te draaien. Wel brengt dit risico’s met zich mee aangezien tegoeden naar verkeerde adressen verstuurd kunnen worden, waarna deze dus voor eeuwig verloren zijn.

De nieuwe Undo-functie was al beschikbaar voor bitcoin transacties maar ethereum-transacties kunnen nu ook teruggedraaid worden. Wallets die op het WalletConnect-protocol draaien en de Metamask wallet ondersteunen de nieuwe functie. Recentelijk voegde het ook ondersteuning voor de hardware wallets van Ledger en Trezor toe.

Een simpel wachtwoordsysteem

Hoe de functie werkt is simpel. Zodra iemand een transactie met ETH wil versturen, moet de verzender een wachtwoord invullen. De ontvanger moet vervolgens hetzelfde wachtwoord invullen. Zolang dit niet gebeurt kan de transactie teruggedraaid worden.

Hiervoor is het natuurlijk wel nodig dat ook de ontvanger een van de bovenstaande wallets gebruikt. De CEO van het bedrijf, Asaf Naim, is in ieder geval enthousiast over de lancering van de nieuwe functie:

“Het gebruik van onze logische layer elimineert uiteindelijk de noodzaak om een testtransactie te verzenden, waardoor de angst die gebruikers voelen bij het overboeken van geld naar een derde partij aanzienlijk wordt verminderd. […] Het is een oplossing die de industrie hard nodig heeft.”

Kirobo benadrukt echter dat de verzonden tegoeden die in afwachting zijn van verificatie nooit in tijdelijk bezit van Kirobo komen. De nieuwe functie zal ook goed van pas komen voor gebruikers die ETH naar smart contracts sturen die nog niet actief zijn, iets wat in het verleden vaker tot verliezen heeft geleid.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.483,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.515,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.557,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.578,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.727,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...