Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Wallets en Exchanges Ex-werknemer bitcoin (BTC) derivatenplatform Digitex dreigt met lekken gegevens 8.000 klanten

Ex-werknemer bitcoin (BTC) derivatenplatform Digitex dreigt met lekken gegevens 8.000 klanten

Een voormalig werknemer van crypto-derivatenplatform Digitex heeft naar verluidt de persoonlijke gegevens van meer dan 8.000 klanten van het platform gestolen. De persoon zou deze gegevens, bestaande uit onder andere kopieën van rijbewijzen en paspoorten, nu op Telegram lekken.

Cointelegraph schrijft dat er op dit moment drie kopieën van identiteitskaarten zijn gelekt. Een bron vertelt echter aan Cointelegraph dat de ex-werknemer, die zichzelf Digileaker noemt, gegevens van meer dan 8.000 personen in handen heeft:

Slechts drie ids zijn gelekt, hoewel de dader bevestigt dat hij ze allemaal heeft en eisen begint te stellen om te voorkomen dat de rest gelekt wordt.

- Advertentie -

In een reactie bevestigt Digitex het lek. Het platform kan echter nog niet veel vrijgeven over de situatie:

Digitex Futures is zich bewust van een lek van vertrouwelijke gegevens. We kunnen op dit moment geen volledige commentaar geven op het incident en krijgen momenteel juridisch advies. We kunnen echter bevestigen dat dit geen externe hack was, maar een interne beveiligingslek georkestreerd door een ex-werknemer met een belangenconflict tegen het bedrijf. We zullen zo snel mogelijk meer informatie over het incident vrijgeven.

Handelsplatformen wereldwijd dienen zich te houden aan zogenaamde Know-your-customer (KYC) richtlijnen. Hierdoor moeten deze bedrijven vaak om kopieën van paspoorten vragen om de identiteit van een klant te kunnen verifiëren.

De aanval komt in een periode waarin ook andere exchanges te maken kregen met moeilijkheden. Onlangs nog werden de cryptocurrency-exchanges Bitfinex en OKEx getroffen door een DDoS-aanval waardoor de systemen van de exchanges enige tijd plat lagen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.362,77 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.252,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.308,73 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.308,84 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.324,36 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...