Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Ex-werknemer bitcoin (BTC) derivatenplatform Digitex dreigt met lekken gegevens 8.000 klanten

Een voormalig werknemer van crypto-derivatenplatform Digitex heeft naar verluidt de persoonlijke gegevens van meer dan 8.000 klanten van het platform gestolen. De persoon zou deze gegevens, bestaande uit onder andere kopieën van rijbewijzen en paspoorten, nu op Telegram lekken.

Cointelegraph schrijft dat er op dit moment drie kopieën van identiteitskaarten zijn gelekt. Een bron vertelt echter aan Cointelegraph dat de ex-werknemer, die zichzelf Digileaker noemt, gegevens van meer dan 8.000 personen in handen heeft:

Slechts drie ids zijn gelekt, hoewel de dader bevestigt dat hij ze allemaal heeft en eisen begint te stellen om te voorkomen dat de rest gelekt wordt.

- Advertentie -

In een reactie bevestigt Digitex het lek. Het platform kan echter nog niet veel vrijgeven over de situatie:

Digitex Futures is zich bewust van een lek van vertrouwelijke gegevens. We kunnen op dit moment geen volledige commentaar geven op het incident en krijgen momenteel juridisch advies. We kunnen echter bevestigen dat dit geen externe hack was, maar een interne beveiligingslek georkestreerd door een ex-werknemer met een belangenconflict tegen het bedrijf. We zullen zo snel mogelijk meer informatie over het incident vrijgeven.

Handelsplatformen wereldwijd dienen zich te houden aan zogenaamde Know-your-customer (KYC) richtlijnen. Hierdoor moeten deze bedrijven vaak om kopieën van paspoorten vragen om de identiteit van een klant te kunnen verifiëren.

De aanval komt in een periode waarin ook andere exchanges te maken kregen met moeilijkheden. Onlangs nog werden de cryptocurrency-exchanges Bitfinex en OKEx getroffen door een DDoS-aanval waardoor de systemen van de exchanges enige tijd plat lagen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.180,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.180,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...