Timo Bult Timo Bult
05/09/2022 15:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2022 15:14

FTX exchange ethereum handel gaat gewoon door tijdens Merge

icon-ethereum
Ethereum nieuws
FTX exchange ethereum handel gaat gewoon door tijdens Merge

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Op 15 september zal de Ethereum Merge plaatsvinden. Het is de grootste update van het netwerk in zijn geschiedenis. Elke exchange gaat anders om met de situatie. Vandaag kondigde crypto exchange FTX aan dat de ethereum handel gewoon door zal gaan op zijn handelsplatform.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

FTX exchange pauzeert ETH handel niet tijdens Merge

In de update laat FTX weten dat het de handel in ETH op de exchange niet zal pauzeren. Sommige andere exchanges zullen ervoor kiezen alles stil te leggen tijdens de Merge. De handel in ETH op FTX kan doorgaan omdat deze trades buiten de blockchain plaatsvinden.

Het feit dat tijdens de Merge de blockchain van Ethereum samenvoegt met de Beacon Chain waarna Ethereum officieel een proof-of-stake (PoS) netwerk zal zijn, heeft hier dus geen invloed op. Of gebruikers met een FTX account ethereum kunnen blijven storten en opnemen bij de exchange is echter niet duidelijk.

Nog geen FTX account? Maak een FTX account aan en begin direct met crypto handelen.

Ethereum ‘wrappers’ wel gepauzeerd kondigt FTX aan

Wel zullen stortingen en opnames van zogenoemde ethereum ‘wrappers’ tijdelijk worden gepauzeerd. Wrapped ethereum wordt gebruikt om ETH op andere blockchains te kunnen gebruiken.

Het gaat in dit geval om ethereum wrappers op Arbitrum One, de Wormhole bridge op Solana (SOL) en wrapped ethereum op de BNB Smart Chain (BSC). Stortingen en opnames van Arbitrum One ethereum zullen worden gepauzeerd op 7 september om 2:00 ’s nachts Nederlandse tijd. De laatste twee worden gepauzeerd op de dag dat de Merge zal plaatsvinden, op 15 september om 2 uur ’s nachts.

Zodra de Merge is voltooid en het netwerk stabiel is, zullen stortingen en opnames weer worden hervat. Dit is vooral belangrijk voor handelaren die hun ethereum binnen decentralized finance (DeFi) applicaties gebruiken op de verschillende blockchains.

Indien je vragen hebt over de Ethereum Merge of de exchange zelf, neem dan eens een kijkje in in het Nederlandse FTX Telegram-kanaal.

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat Reddit samenwerkt met FTX om crypto tokens te lanceren op het social media-platform. Hoe je deze verdient lees je hier.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie