Timo Bult Timo Bult
09/04/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2022 14:05

FTX gaat met IEX eerlijkere cryptomarktstructuur ontwikkelen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX gaat met IEX eerlijkere cryptomarktstructuur ontwikkelen

Foto: Jirapong Manustrong/Shutterstock

FTX zit zeker niet stil! De grote crypto exchange maakte deze week bekend te hebben geïnvesteerd in het innovatieve handelsbeurs IEX. De investering heeft onder andere als doel een nieuwe cryptomarktstructuur te ontwikkelen. Dat maakten de twee bedrijven bekend in een persaankondiging.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX investeert in eerlijkere cryptomarkt

IEX werd in 2013 gelanceerd en ontving destijds een vergunning waarmee het officieel als Amerikaanse beurs mocht opereren. In een markt waarin het de concurrentiestrijd aanging met reuzen als de Nasdaq en New York Stock Exchange, bracht IEX innovaties die vooral op het beschermen van investeerders gericht waren.

Denk bijvoorbeeld aan de “Speed Bump,” een systeem dat het voor flitshandelaren lastiger maakt om te profiteren van nietsvermoedende investeerders. IEX medeoprichter en CEO, Brad Katsuyama, zegt over de strategische investering van FTX:

“Vanaf het eerste gesprek met Sam [CEO van FTX] was het me duidelijk dat FTX en IEX echt op één lijn zitten wat betreft het toekomstige potentieel voor digitale activa en de unieke rol die onze bedrijven zouden kunnen spelen als partners bij het vormgeven van de marktstructuur die de eindbelegger ten goede komt.”

Advertentie

CEO van FTX: Samenwerken aan nieuwe cryptomarktstructuur

Ook de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried is blij met de investering die zijn bedrijf heeft gedaan. Het is niet precies bekend hoeveel de exchange in IEX heeft gestopt, maar dat zal in ieder geval meer dan $100 miljoen zijn geweest. Bankman-Fried zegt over de samenwerking:

“Ik heb lang de visie van Brad gerespecteerd dat IEX een beurs moet zijn die inspeelt op de behoeften van de belegger en hen eerlijk behandelt – een deel van de reden waarom we bij FTX op dezelfde manier hebben gewerkt. Als gevolg hiervan zullen we samenwerken aan de verdere totstandkoming van de cryptomarktstructuur en nauw samenwerken met regelgevers, zodat instellingen over de hele wereld naadloos de markt kunnen betreden.”

FTX investeert op veel vlakken. Zo was vorige week nog te lezen dat de exchange in blockchain-bedrijf LayerZero heeft geïnvesteerd. Daarnaast investeerde het in blockchain gaming-platform C2X.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie