Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
03/02/2024 15:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2024 12:46

FTX wil $175 miljoen aan Genesis vorderingen verkopen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Faillissement crypto exchange FTX kan nog jaren duren

Foto: Tada Images/Shutterstock

Op 1 februari heeft FTX bij een rechtbank in Delaware een verzoek ingediend om haar vordering ter waarde van $175 miljoen op het in faillissement verkerende digitale financiële dienstenbedrijf Genesis Global Capital te mogen verkopen. Dit bedrag werd geclaimd door Alameda Research, het hedgefonds dat geassocieerd is met de failliete crypto exchange FTX.

Een vordering is een juridisch recht om van een persoon of entiteit een betaling of andere prestatie te ontvangen. Indien de rechtbank de motie goedkeurt, krijgt FTX de mogelijkheid om de vordering tegen Genesis Global Capital in zijn geheel of in delen, en op verschillende momenten te verkopen. Zo kan de exchange optimaal profiteren van de marktomstandigheden.

Momenteel worden vorderingen op Genesis verhandeld voor een aanzienlijk bedrag van 65% van hun nominale waarde. Het is een veel beter rendement dan de 38% die momenteel wordt gerealiseerd op de vorderingen van Alameda Research. Dit komt omdat investeerders het risico van niet terugbetalen door Genesis lager inschatten dan dat van Alameda Research.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Volgende stappen proces

FTX’s aanvankelijke eis om $3,9 miljard te recupereren van Genesis, ingediend in mei 2023, is na onderhandelingen tussen FTX en Genesis in augustus 2023 verlaagd naar $175 miljoen. Deze aangepaste claim heeft in oktober juridische goedkeuring van de rechtbank ontvangen. Eventuele andere vorderingen van FTX op Genesis zijn op dat moment ingetrokken. De partijen kunnen bezwaren tegen de voorgenomen verkoop van de vordering voor of op 15 februari nog indienen.

Op 14 februari zal er een hoorzitting plaatsvinden in New York waarbij het voorgestelde herstructureringsplan voor de schuldeisers van Genesis en de opname van de schikking met de SEC in dat plan zullen worden besproken.

Advertentie

FTX stop herlancering

Tijdens de rechtszaak heeft FTX aangekondigd dat het afziet van de herlancering van zijn handelsplatform. Het oorspronkelijke plan om internationale gebruikers te bedienen is daarmee van de baan. FTX zal nu al zijn activa liquideren om klant schulden af ​​te lossen.

De FTX token (FTT) reageerde volatiel op het nieuws, door eerst fors te stijgen en later weer te dalen. De mate waarin de schadevergoeding de totale verliezen zal dekken, is nog onbekend. De FTT koers bereikte in november 2023 een hoogtepunt van ongeveer €5, maar is nu aanzienlijk lager, met een waarde van ongeveer €2,13 op het moment van schrijven.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie