Timo Bult Timo Bult
03/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2019 10:45

Gedecentraliseerde exchange Dolomite gaat margin trading toevoegen met stop-loss functie

Nieuws
Gedecentraliseerde exchange Dolomite gaat margin trading toevoegen met stop-loss functie

Foto: Formatoriginal/Shutterstock

De gedecentraliseerde exchange Dolomite heeft aangekondigd dat het op 4 november margin trading gaat toevoegen aan het handelsplatform. Daarnaast zal het de “Margin Protection” functie toevoegen om handelaren te beschermen tegen verliezen wanneer zij margin traden.
Margin trading is het beleggen met geleend geld. Zo kan een trader zijn inleg meerdere keren verdubbelen met geleend geld, waarmee het eventuele rendement ook groter zal zijn. Traders lopen echter groot risico door met geleend geld te beleggen aangezien zij in het ergste geval al hun cryptocurrency kunnen verliezen.
Dolomite zal daarom de stop-loss functie Margin Protection toevoegen aan het platform. Zodoende worden traders beschermt voor bijvoorbeeld het onverhoopt opblazen van hun account.
De gedecentraliseerde exchange zal zowel op long- als short-posities margin trading ondersteunen. Traders kunnen met long-posities hun inleg met 5x verdubbelen, bij short-posities zal dit 4x zijn. Verder legt de exchange uit in een persverklaring die het deelde met Cointelegraph:

Dolomite zal ook een van de eerste gedecentraliseerde exchanges zijn die leveraged limit ordertransacties aanbiedt, waardoor een leveraged trade alleen tegen een bepaalde prijs kan worden gevuld. Dolomite bouwt voort op het dYdX margin lending protocol, waardoor het toegang heeft tot meer dan $30 miljoen aan leenliquiditeit.

De ontwikkelingen van gedecentraliseerde exchanges worden met open armen ontvangen door de crypto-community. Vaak zijn exchanges nog te gecentraliseerd waardoor traders kwetsbaar zijn voor bijvoorbeeld hack-aanvallen. Op gedecentraliseerde exchanges heeft een trader zijn eigen private key in bezit waardoor er geen centraal punt is waar hackers een aanval op kunnen doen.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie