Kevin Schijven Kevin Schijven
03/06/2021 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2021 13:01

Google staat plotseling weer advertenties toe voor Bitcoin (BTC) en Crypto beurzen en wallets

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Google staat plotseling weer advertenties toe voor Bitcoin (BTC) en Crypto beurzen en wallets

Google heeft plotseling besloten om een driejarig verbod op cryptocurrency advertenties grotendeels op te heven. Vanaf 3 augustus zijn advertenties voor cryptocurrency-exchanges en wallets, gericht op Amerikanen, weer toegestaan. Dat kondigde de technologiegigant op 2 juni aan via een beleidsupdate.

Er zitten nog wel enkele vereisten aan vast. Amerikaanse adverteerders voor dit soort bedrijven moeten eerst een vergunning van Google ontvangen en die krijgen ze alleen als het bedrijf al een federale bankvergunning heeft of geregistreerd staat bij de Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN).

Ook worden lang niet alle soorten crypto-advertenties toegestaan. Er blijft een verbod staan op advertenties over initial coin offerings (ICO), decentralized finance (DeFi) en de promotie van de koop en handel van crypto en crypto-gerelateerde producten. Ook blijven signals, crypto leningen, crypto nieuwsverzamelaars, affiliate sites met reviews voor crypto brokers en goedkeuringen van beroemdheden verboden.

Het beleid van Google heeft de afgelopen jaren veel kritiek ontvangen. Het beleid werd als wispelturig, onduidelijk en oneerlijk bestempeld, terwijl Google niet of nauwelijks lijkt op te treden tegen daadwerkelijke oplichters en adverteerders voor crypto scams. Vooral YouTube staat vol met dit soort taferelen.

Het nieuwe beleid geldt vooralsnog alleen voor de VS, maar wellicht dat Google binnenkort een dergelijke update maakt voor andere landen, waaronder Nederland. Toen Google dit verbod in 2018  invoerde, gold dat in eerste instantie ook alleen voor de VS, maar snel daarrna volgden andere landen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie