Simon Bosch Simon Bosch
22/11/2023 18:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2023 16:44

Grote crypto exchange ziet de toekomst voor bitcoin positief in

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitcoin-bitfinex-optimisme-exchange-crypto

Foto: Shutterstock/Watchara Samsuvan

Net als veel andere economieën zijn analisten al maanden bang dat de Amerikaanse economie in een grote recessie zal belanden. De hoge rentes zorgen er weliswaar voor dat de inflatie langzaam maar zeker daalt, maar het zorgt er ook voor dat de economie het steeds moeilijker krijgt. Volgens Bitfinex staat de economie er sterker voor dan verwacht, wat gunstig is voor bitcoin (BTC).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

VS bang voor recessie

De Nederlandse economie kampt al sinds augustus officieel met een recessie – de economie krimpt namelijk al sinds begin dit jaar. In het derde kwartaal is dit helaas niet verbeterd.

In de Verenigde Staten is de situatie iets beter, maar ook daar heerst de angst op economische problemen. Het is door de hoge rentes nu bijzonder moeilijk om geld te lenen bij Amerikaanse banken, wat doorgaans niet voorspoedig is voor de economie. Verder daalt de inflatie weliswaar ook in de VS, maar toch is de inflatie op specifieke producten nog steeds erg hoog.

Wat dit voor invloed zal hebben op bitcoin blijft vooralsnog koffiedik kijken, in ieder geval gaat de bitcoin koers nu al ruim een week zijwaarts. Veel analisten verwachten dat de problemen een negatieve uitwerking zullen hebben op financiële markten, en daardoor ook op crypto.

Advertentie

Bitfinex verwacht verdere bitcoin stijging

Bitfinex voorspelt juist het tegenovergestelde. In de nieuwste editie van zijn wekelijkse onderzoeksrapport Bitfinex Alpha schrijft de cryptobeurs dat er juist tekenen zijn dat de economie weer opkrabbelt. Met name de kerninflatie koelt toch langzaam af, wat vooral komt door gedaalde brandstofprijzen. Verder zouden consumenten er nog steeds sterk voor staan, net als de banenmarkt. Dit zou de prijzen van financiële activa op termijn juist helpen.

Met bitcoin gaat het ook goed, aldus Bitfinex. Vooralsnog verwacht het zijwaartse koersbewegingen. Dat wordt voor een deel veroorzaakt door actieve handelaren die de afgelopen tijd indirect hun coins hebben verkocht aan langetermijninvesteerders. Laatstgenoemde groep bleef namelijk coins kopen.

Toch denkt de exchange dat de koers verder zal stijging, wat zou komen doordat investeerders op rap tempo coins blijven opkopen – veel sneller dan dat miners BTC produceren. Dat heeft voor een supply squeeze gezorgd, wat volgend jaar nog veel extremer zou worden. Dan vindt namelijk de eerstvolgende bitcoin halving plaats. Al staat de markt er volgens de exchange gezond voor.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie