Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
18/05/2019 06:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2019 06:13

Hardware wallet fabrikant Ledger verdubbelt verkoopcijfers na Binance hack

Nieuws

Hoewel de filosofie achter cryptocurrency veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, ontgaat dit aan de aandacht van veel investeerders door de volatiele markt. Afgelopen week werden investeerders door de hack van Binance, waarbij ongeveer 7.000 bitcoins werden buitgemaakt, flink wakker geschud. Als gevolg zag hardware wallet fabrikant Ledger een verdubbeling van de verkoopcijfers.
Pascal Gauthier, CEO Ledger zei het volgende:

Binance werd gehackt, en de dag van de hack, verdubbelde het aantal verkochte Ledgers.

Bitcoin miners staan op het punt BTC te verkopen – daling aanstaande?
Bitcoin miners staan op het punt BTC te verkopen - daling aanstaande?

Baas over eigen vermogen

Cryptocurrency exchanges bieden de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen tussen verschillende cryptocurrencies. Echter staat de onofficiële lijfspreuk van Bitcoin: be your own bank, hier haaks op. Wanneer het volledige cryptocurrency-portfolio wordt bewaard op een exchange, zijn we praktisch terug bij het huidige bancaire stelsel. Je beschikt op dit moment namelijk niet over de private keys van je tegoeden op de desbetreffende exchange. Er wordt hier gesproken over een zogeheten I owe you (IOU). Hoewel dit concept bij gecentraliseerde exchanges en de meeste Nederlandse handelsplatformen wordt toegepast, zijn er enkele die niet werken met een IOU.
Een van deze partijen is het Nederlandse handelsplatform SATOS:

SATOS is geen decentrale exchange maar we gedragen ons in zekere zin wel zo, maar dan met een iDEAL-betaalmogelijkheid en live-support. Wij beheren geen tegoeden en raden klanten dan ook aan om tegoeden altijd naar een eigen wallet te versturen. Het liefst een hardware wallet. Daarbij raden we klanten aan om enkel crypto’s op een exchange te houden waar je actief mee bezig bent. Zo blijf jij de baas over je crypto.

Advertentie

Veiligheid boven alles

Aansluitend betoogde Gauthier tijdens The future of money over de urgentie om bij cryptocurrencies je eigen private keys te beheren. Eigen beheer is een kracht van crypto en daarbij essentieel voor groei en een positief sentiment rondom cryptocurrency.
“Wij van Ledger geloven dat er onvoldoende beveiliging is om de cryptocurrencies te beschermen” zei hij. “We denken dat het geweldige technologie is maar er is waarschijnlijk een zwak punt en dat is het beveiligen van het eindpunt en de private keys.” Dat Ledger met zijn hardware wallets alles op alles zet om de beveiliging te realiseren moge duidelijk zijn. “Wij geloven dat de beveiliging moet worden geoptimaliseerd en we zijn erg enthousiast over het bouwen van de beveiligingslaag.” voegde Gauthier toe.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie