Rico Engelbarts
30/08/2020 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2020 09:50

Hoe een bitcoin (BTC) exchange uit Nigeria ooit begon op eBay

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoe een bitcoin (BTC) exchange uit Nigeria ooit begon op eBay

Chris Maurice, CEO van de in Nigeria gevestigde crypto exchange Yellow Card, heeft zijn eerste zakelijke onderneming opgezet in de crypto sector door bitcoin (BTC) te verkopen op eBay in 2015.
“We hebben dat ongeveer een week gedaan en we hebben meer dan $40.000 aan verkopen behaald tegen een opslag van 100%,” vertelde Maurice aan Cointelegraph in een interview. “We zagen op dat moment sterren,” vertelde hij, terwijl hij zijn euforie van dat moment beschreef.
De CEO maakte voor de eerste keer kennis met bitcoin in 2013 via een vriend van hem genaamd Justin Poiroux, mede-oprichter van de crypto exchange Yellow Card, hoewel Yellow Card pas later werd gevestigd en niks te maken had met de eBay onderneming.
Toen Maurice in 2015 door eBay scrolde zag hij dat er bitcoins werden verkocht voor drie keer de normale marktprijs.
Met een idee om winst te maakte, legde Maurice uit:
“Ik belde Justin op en ik zei: “Hé, we zijn twee relatief slimme individuen. Ik weet hoe ik eBay moet gebruiken, je weet wat Bitcoin is, dus laten we wat geld verdienen.”
Na het eerste succes van de bitcoin verkopen op eBay begon pas het echte verhaal. “Toen ontdekte ik wat een terugboeking van een creditcard is,” legde hij uit. “Mensen stalen gewoon online creditcards, kwamen naar ons toe op eBay en laadden de kaarten op,” zei hij. “Toen PayPal erachter kwam, trokken ze het geld van ons terug, en toen hadden we de Bitcoin al verzonden.”
“Zo heb ik natuurlijk ook geleerd hoe onomkeerbaar Bitcoin is,” voegde hij eraan toe. “Creditcards, niet zo erg.”
Credit card chargebacks zorgen er in principe voor dat de koper hun geld terug kunnen krijgen na het plaatsen van een transactie. Bij bitcoin kan dit niet, wat zowel een voor- als nadeel is afhankelijk van de situatie.
“Dat was mijn eerste kennismaking met crypto,” zei Maurice.
Hoewel het blijkbaar niet bijzonder haalbaar is of altijd goed ging, laat het eBay verhaal wel blijken dat er voorbeelden waren van winstgevende arbitrage. Arbitrage is een bekende manier om geld te verdienen met traden. Traders maken dan gebruik van koersverschillen tussen verschillende exchanges of aanbieders.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie