Ivo Melchers Ivo Melchers
04/04/2024 18:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2024 15:49

Internationale cryptobeurs KuCoin beleeft forse tegenwind na aanklacht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Internationale cryptobeurs KuCoin beleeft forse tegenwind na aanklacht

Foto: Maor_Winetrob/Shutterstock

De bekende crypto exchange KuCoin heeft een aanzienlijke terugval ervaren in haar dagelijkse handelsvolume. Het lijkt een gevolg te zijn van de recente juridische acties tegen het bedrijf.  Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) klaagden de exchange namelijk op 26 maart aan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto exchange KuCoin krijgt klappen

Volgens gegevens van blockchain analyse platform Kaiko is het dagelijkse handelsvolume van KuCoin met maar liefst 75 procent gedaald. Voor de aanklachten bedroeg het dagelijkse volume nog $2 miljard. Sindsdien is het afgenomen tot $520 miljoen.

De bekendmaking van de aanklachten resulteerde in een onmiddellijke reactie van de gebruikers van het platform, die massaal begonnen met het terugtrekken van hun tokens. Dit resulteerde onder andere in congestie en vertraagde opnametijden.

Aan on-chain data is te zien dat gebruikers naar andere bekende exchanges zijn gevlucht zoals Coinbase, OKX en Binance. Op 26 maart alleen al kwamen de uitstromen vanuit KuCoin neer op $600 miljoen. Volgens Nansen, een ander blockchain-analyseplatform, hebben de netto dagelijkse uitstromen over de afgelopen week een totaal bereikt van $1,21 miljard.

Om gebruikers tegemoet te komen, die door de congestieproblemen verhinderd waren, biedt KuCoin een airdrop programma aan. De totale waarde ervan komt neer op $8,95 miljoen. Er is daarnaast een grotere airdrop beloofd aan gebruikers die gedurende deze periode geen activa hadden opgenomen.

Ook twee oprichters van KuCoin, Chun Han en Ke Tang, kregen net als de beurs zelf vorige week dinsdag een aanklacht op de mat. Ze zouden de enorme hoeveelheid Amerikaanse gebruikers van KuCoin hebben verhuld, om de Amerikaanse anti-witwaswet te omzeilen. Voor Amerikanen was het bovendien onmogelijk om een identiteitsverificatie (KYC) op het platform te voltooien.

Advertentie

Binance herrijst na juridische schikking

Crypto exchange Binance kwam in het verleden ook meermaals in opspraak. De meest opmerkelijke juridische actie kwam van het Amerikaanse DOJ, waarbij Binance schuld bekende aan beschuldigingen die verband hielden met de Bank Secrecy Act (BSA), het niet registreren als een geldtransactie bedrijf. Als gevolg van de juridische zaak stemde Binance in met het betalen van meer dan $4 miljard.

De exchange zet echter de weg omhoog weer in, met onder andere de strategische zet om een bestuurscomité te vormen. Het besluit komt als antwoord op toenemende druk van wereldwijde beleidsmakers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie