Shane Kuijpers
27/10/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 18:30

Je hebt een crypto broker nodig, zelfs als je een exchange gebruikt

Nieuws
Je hebt een crypto broker nodig, zelfs als je een exchange gebruikt

Foto: snjivo/Shutterstock

In de alsmaar groeiende crypto industrie zijn er meerdere manieren om je cryptocurrencies te kopen, te verkopen of te staken etc. De twee meest voorkomende platformen die daarvoor gebruikt worden zijn crypto exchanges en crypto brokers. Het Nederlandse Coinmerce is een voorbeeld van zo’n broker, maar wat is het precies? En waarom is een broker handig, ook je al een exchange gebruikt?

Crypto Ontbijt: dramatische bitcoin ETF-dag, prijsrecord TON en meer

Wat is een crypto broker?

Een crypto broker is een bedrijf of een persoon die fungeert als tussenpersoon tussen de crypto markten om het kopen en verkopen van cryptocurrencies te vereenvoudigen. De koop en verkoop van crypto munten worden afgehandeld tussen de gebruiker en de broker. Bij een exchange is de transactie tussen gebruiker en gebruiker. Bij een broker wordt de prijs vastgesteld door de broker zelf, die doorgaans een goede deal biedt. Bij een exchange worden de prijzen juiste bepaald door de dynamische markten en fluctueren de prijzen meer sneller.

Advertentie

Voordelen van een crypto broker

Het gebruik maken van een crypto broker heeft meerdere voordelen ten opzichte van een crypto exchange. De eenvoud en het gebruiksgemak zijn waarschijnlijk de voornaamste. Van leek tot ervaren handelaar, iedereen kan terecht bij een broker. Bij Coinmerce bijvoorbeeld staat toegankelijkheid voor iedereen centraal. Gebruikers met iedere soort ervaring kunnen aan de slag. De simplistische interface draagt daaraan bij, omdat deze voor nagenoeg iedereen te begrijpen is. Bij een crypto broker is het ook mogelijk voor mensen met weinig kennis om aan de slag gaan. Bij een exchange met geavanceerde dashboards en opties is dat vaak niet zo.

Daarnaast zijn er vaak veel betaalmethoden mogelijk, zoals iDeal. Ook is de ondersteuning en support die je mag verwachten van een broker een stuk uitgebreider dan bij een exchange. Bellen of mailen met een klantenservice is over het algemeen mogelijk, bij een crypto exchange is dat minder vanzelfsprekend.

Benieuwd wat Coinmerce voor jou kan betekenen? Registreer je en ontdek de mogelijkheden!

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie