Simon Bosch Simon Bosch
26/12/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2022 18:30

JP Morgan: Bitcoin speelt enorm kleine rol bij instituten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Las instituciones prefieren el oro ante la ambigua regulación crypto

Foto: alice-photo/Shutterstock

De afgelopen bullmarkt in cryptocurrencies stond adoptie door instituten centraal. Alleen op die manier konden de marktwaarden die zijn bereikt namelijk gehaald worden. Maar dat betekent niet dat deze grote investeerders nú cryptovaluta zoals bitcoin (BTC) in hun portfolio hebben, of dat ze er überhaupt naar kijken. Volgens een topman van JP Morgan is de activaklasse nagenoeg afwezig in de portfolio’s van mensen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

JP Morgan: instituten willen geen crypto meer

De financiële wereld is enorm, en er zijn veel instituten die enorme hoeveelheden kapitaal beheren. JP Morgans hoofd van institutional portfolio strategy, Jared Gross, verklaarde in een podcast van Bloomberg dat veel instituten niet eens in crypto zitten. “De volatiliteit is te hoog, en het gebrek aan [duidelijke groei van intrinsieke waarde] maakt de crypto een grote uitdaging,”

Gross meent dat veel instituten opgelucht ademhalen dat ze niet de markt zijn ingestapt. Hij verklaart ook dat bitcoin nu heeft bewezen géén ‘digitaal goud’ te zijn. Veel investeerders gebruikten dat als argument om te investeren in de token.

Advertentie

Sommige instituten investeren wel in crypto

Als instituut investeer je vaak niet zomaar ergens in. Veel bedrijven in de financiële sector hebben een sector waar ze zich op richten, als crypto-activa daar niet in passen zijn ze vaak praktisch niet eens in staat om te investeren in crypto. Daarnaast is het een uitdaging om grotere bedragen te investeren in de crypto-markt.

Op het moment van schrijven is de totale waarde van alle tokens slechts 845 miljard dollar, terwijl het op de top van de markt nog ging om bijna 3 biljoen dollar. Naar schatting is er volgens een handige infographic van Visual Capitalist ongeveer 600 biljoen dollar aan geld in de wereld. Het gros daarvan zal bij instituten liggen. Die 770 miljard dollar is dus bijna niets.

Maar niet instituut is hetzelfde. Durfkapitalisten durfden juist wél te investeren, en zelfs meer dan vorig jaar. Toch hebben dat soort bedrijven vaak totaal andere strategieën dan veel ‘gewone’ instituten. Durfkapitalisten heten zo omdat ze bereid zijn om veel investeringen naar nul te laten gaan. Gross bevestigt dit eigenlijk door te stellen dat veel instituten de volatiliteit van crypto niet aankunnen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie