Simon Bosch Simon Bosch
10/06/2024 18:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2024 14:51

Miljarden stromen crypto in, Ethereum beleeft beste week sinds maart

Ethereum-ETH
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
hedgefund-investeert-miljarden in bitcoin ETF's

Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

Veel Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn al sinds vóór de goedkeuring van de spot-ETF’s in januari erg populair, alhoewel de afgelopen paar weken dat een klein beetje tegenviel. Vorige week is er verandering gekomen aan de dip, want de fondsen zijn met iets meer dan 2 miljard dollar gegroeid.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto ETF’s groeien weer hard door

Twee weken geleden groeiden de fondsen met een schamele 185 miljoen dollar. Dat was een stuk minder dan de paar weken ervoor, maar toch was de maand mei in zijn geheel goed voor 2 miljard Amerikaanse dollar. Vorige week was de overtreffende trap daarvan, schrijft CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Dezelfde beursfondsen zijn netto namelijk met 2 miljard dollar gegroeid – genoeg om vorige maand te evenaren.

Zoals eigenlijk altijd waren de beursfondsen voor bitcoin (BTC) weer met ruime afstand het populairst. Die groeiden met maar liefst 1.973 miljoen dollar. Ook geen uitzondering is dat de crypto-ETF’s van BlackRock (via dochterbedrijf iShares) en Fidelity weer het populairst waren. Die namelijk respectievelijk 948 miljoen dollar en 680 miljoen dollar voor hun rekening.

De kapitaalinstromen van sinds begin dit jaar zijn dankzij vorige week op bijna 17 miljard dollar uitgekomen. Sinds afgelopen donderdag groeien specifiek de nieuwe spot-ETF’s al 18 dagen achter elkaar, genoeg voor een nieuw record. Ook waren handelaren niet bereid om hun short-posities te vergroten; short-fondsen krompen met 5,3 miljoen dollar.

Advertentie

Ethereum best presterende altcoin

Voor de meeste altcoins is het plaatje wat saaier, de groei van die fondsen groeiden was eigenlijk te verwaarlozen. De beursproducten voor meerdere activa krompen zelfs met 5,5 miljoen dollar. Opvallender is dat ethereum (ETH) afgelopen week weer in trek was. Die fondsen groeiden met 68,9 miljoen dollar, waardoor de jaarlijkse groei op 81 miljoen dollar staat. Voor ethereum was het zelfs de beste week sinds afgelopen maart.

Een paar weken geleden keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) acht verschillende spot-ETF’s voor ethereum goed. Ze zijn nog niet op de markt geïntroduceerd, maar het optimisme hierdoor was met name vorige week groot. Volgens één van de toekomstige uitgevers van deze spot-ETF’s kan de koers mede door de komst van deze fondsen stijgen met 500%.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie