Simon Bosch Simon Bosch
14/05/2023 08:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2023 08:41

Mysterieuze dood crypto exchange CEO, gedupeerden krijgen duidelijkheid

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Mysterieuze dood crypto exchange CEO, gedupeerden krijgen duidelijkheid

Foto: dennizn / Shutterstock.com

Eind december 2018 ging de Canadese crypto exchange QuadrigaCX failliet nadat de Chief Executive Officer (CEO) op mysterieuze wijze om het leven kwam. Veel klanten van het bedrijf konden hierdoor niet meer bij hun geld, en helaas is het probleem nog steeds niet opgelost. Daar moet binnenkort verandering in komen, klanten kunnen namelijk een deel van hun geld terugkrijgen. Helaas gaat het niet om veel geld.

Binance oprichter lanceert nieuw ‘impactvol’ project
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Gedupeerden bitcoin exchange krijgen geld terug

In een document dat QuadrigaCX’ curator Ernst & Young (EY) heeft ingediend bij de rechtbank staat dat gedupeerden het recht hebben op ongeveer 13,09% van hun fondsen. Dat is goed voor ongeveer 87% van al het geld dat de curator nu beheert, de rest wordt later uitgekeerd. Er zijn 17.648 crediteuren die in totaal 223 miljoen Canadese dollar terug willen.

Volgens Ernst & Young, één van de vier grootste boekhoudbedrijven ter wereld, zijn er 15.356 crediteuren aan wie de cryptobeurs 0 tot 10.000 CAD verschuldigd is, en 1.784 partijen willen 10.000 tot 49.999 CAD terug. Slechts 15 willen meer dan 1 miljoen dollar terug. De Canada Revenue Agency is daar één van, die hoopt op 11,7 miljoen Canadese dollar aan belastingen van 2016 tot en met 2018. Helaas kan ook de Belastingdienst maar 13% van dit bedrag terug krijgen

Ook belangrijk is dat de prijzen in Canadese dollars op 15 april 2019 worden gebruikt, niet bijvoorbeeld de prijzen op een peildatum in 2023. Dat betekent dat als je 1 BTC aanhield op het platform je met deze vergoeding slechts 13% van 6739,08 CAD terug kunt krijgen. De bitcoin prijs lag toen namelijk een stuk lager dan nu.

Hetzelfde geldt voor bitcoin cash (BCH), bitcoin sv (BSV), bitcoin gold (BTG), litecoin (LTC), ethereum (ETH) en Amerikaanse dollars, die het platform ook aanhield.

Advertentie

Geheimzinnige dood CEO QuadrigaCX

Het Canadese handelsplatform is niet zomaar failliet gegaan. QuadrigaCX-CEO Gerald Cotten is namelijk overleden na een reis naar India. Echter zou hij zijn dood in scène hebben gezet, en het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe de vork nou in de steel zit. Netflix heeft er zelfs een film over gemaakt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie