Rico Engelbarts
02/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2019 06:00

Nasdaq gaat deze cryptocurrency exchanges helpen beleggers aan te trekken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
nasdaqy_gaat_cryptocurrency_exchanges_helpen_beleggers_aan_te_trekken

De aandelenbeurs Nasdaq gaat zeven cryptocurrency exchanges helpen bij het controleren van transacties. De op een na grootste beurs van de wereld stelt daarvoor haar surveillance technologie ter beschikking.
Met de surveillance-technologie kunnen de geselecteerde exchanges frauduleuze transacties en marktmanipulatie aanpakken. Dit zijn twee problemen die het vertrouwen van beleggers in het beleggen in cryptocurrency nog steeds aantasten.
De exchanges moeten zich aan een aantal richtlijnen houden om gebruik te mogen maken van de technologie. Tony Sio, hoofd van het exchange- en regelgevingteam bij Nasdaq zei daarover:

Historisch gezien hebben we niet zo’n uitgebreid proces voor onze klanten, omdat ze over het algemeen veel bekender zijn voor ons. Maar toen we begonnen te werken met minder bekende namen, startups, realiseerden we ons dat we een extra controleproces moesten gaan uitvoeren.

Sio wilde in het interview met Forbes maar twee van de zeven namen bekendmaken die gebruik zullen gaan maken van de technologie; SBI Virtual Currency en Gemini. Nasdaq heeft de voorkeur alleen met exchanges samen te werken die zich aan de regels van de Verenigde Staten houden, zoals KYC (Know Your Customer) en AML-richtlijnen (Anti-Money Laundering).
Een van de opvallendste eisen die Nasdaq stelt is dat de exchanges transparant moeten zijn over hun noteringsproces van nieuwe cryptocurrencies. Sommige beurzen accepteren namelijk betalingen om nieuwe cryptocurrencies te noteren. Dat wil Nasdaq dus op die manier voorkomen.
Nasdaq is al langere tijd bezig met het helpen van de crypto-markt. Zo zei Adena Friedman, de CEO van Nadaq, vlak voor het World Economic Forum in Davos dat cryptocurrencies “enorme genialiteit en creativiteit demonstreren”. Daarnaast zei ze over de hulp die Nasdaq aan de industrie biedt:

Bij Nasdaq werken we eraan om cryptocurrencies zo goed mogelijk te helpen het vertrouwen van investeerders te winnen door onze technologie voor trade matching, clearing en trade integrity aan te bieden aan start-up exchanges.

Het feit dat een traditionele instelling zoals Nasdaq de opkomende crypto-industrie helpt is een goed teken. Het geeft aan dat Nasdaq in de toekomst van cryptocurrency gelooft, en met die hulp wordt die toekomst hopelijk alleen maar beter!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie