NASDAQ_organiseerde_geheime_crypto_vergadering_met_onder_andere_gemini

NASDAQ organiseerde geheime crypto-vergadering met o.a. Gemini

0

De cryptomarkt had donderdag een lichte tegenslag nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) niet akkoord ging met  een tweede poging van de Winklevoss-tweeling om een Bitcoin exchange traded fund (ETF) te listen op hun platform. De SEC noemde de gevoeligheid voor manipulatie van de onderliggende Bitcoin-sportmarkten, als reden om het de exchange niet toe te staan om Bitcoin aan te bieden als een traditioneel securities-product.

Eerder deze week organiseerde NASDAQ, de op een na grootste effectenbeurs ter wereld, achter gesloten deuren een bijeenkomst van ongeveer zes bedrijven, waaronder traditionele uitwisselingen en Gemini (van de Winklevoss-tweeling) en andere crypto-markten. Het doel van deze bijeenkomst was om de industrie aan te moedigen dingen te doen die het imago van de sector zullen verbeteren en haar potentiële rol op de wereldmarkten zullen bekrachtigen. Dat meldt Bloomberg aan de hand van verklaringen van een anonieme bron die bij de zaak betrokken is.

Volgens deze bron bespraken de deelnemers van de bijeenkomst de implicaties van toekomstige cryptocurrency-regelgeving en wat industriële bedrijven kunnen doen om de reputatie van Bitcoin en andere crypto-assets te versterken.

Een woordvoerder van NASDAQ weigerde commentaar te geven maar bevestigde tegen Bloomberg dat de vergadering plaatsgevonden heeft. Gemini wilde niet reageren.

NASDAQ onthulde deze week dat het technologie levert aan vijf crypto-exchanges, waaronder Gemini en SBI Virtual Currencies. De andere drie werden niet genoemd.

De CEO van NASDAQ, Adena Friedman, heeft onlangs gezegd dat ze denkt dat cryptocurrency “de juiste volgende stap is op currency-gebied”, hoewel de “jury er nog steeds niet uit is” of Bitcoin of een andere coin datgene zal zijn dat massa-adoptie bereikt:

Hoe het evolueert en welke van de cryptocurrencies wel of niet degene is die uiteindelijk omarmd wordt, daar is de jury nog niet over uit, volgens mij. Maar ik denk wel dat het idee van een meer geglobaliseerd betalingsmechanisme dat geavanceerder is dan dat wat we nu hebben, het mogelijk maakt om geld naar andere landen over te maken en het zal zeker de interneteconomie ondersteunen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws