Simon Bosch Simon Bosch
22/12/2023 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2023 16:19

Nog meer crypto aandelen verkocht door vermogensbeheerder ARK Invest

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nog meer crypto aandelen verkocht door vermogensbeheerder ARK Invest

Foto: viewimage/Shutterstock

Nu de koersen van verschillende grote cryptocurrencies hard zijn gestegen, proberen verschillende bedrijven hun winst te pakken. ARK Invest heeft in december een hoop crypto-aandelen verkocht. Afgelopen week was dit opnieuw het geval, waardoor het totale bedrag voor deze maand op meer dan 200 miljoen dollar.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ARK Invest verkoopt veel COIN, GBTC aandelen

Ark Invest Daily houdt elke dag bij wat de Exchange Traded Funds (ETF’s) van ARK Invest kopen en verkopen. Begin deze week schreven we dat de vermogensbeheerder vorige week bijna 60 miljoen dollar aan Coinbase (COIN) aandelen verkocht, evenals Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aandelen ter waarde van 15 miljoen dollar.

Afgelopen week is het bedrijf niet gestopt met verkopen. Volgens Ark Invest Daily hebben de verschillende fondsen van maandag tot donderdag zo’n 235.000 extra COIN-aandelen van de hand gedaan. Dat is bij de huidige koers ongeveer 40 miljoen dollar waard. Volgens CoinDesk zijn de verkopen van begin deze maand tot en met afgelopen woensdag goed voor 196,8 miljoen dollar.

Ook heeft het bedrijf afgelopen week ongeveer 1,2 miljoen aandelen in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verkocht. Die verkopen zijn bijna 42 miljoen dollar waard.

Advertentie

Cathie Wood verkoopt niet alle crypto aandelen

Tegelijkertijd is de vermogensbeheerder erg optimistisch over Block (SQ), waar het op maandag bijna 350.000 aandelen van kocht. Dat was toen ongeveer 25 miljoen dollar waard. Later deze week kocht het op internettechnologie gerichte fonds ARKW zo’n 160.000 aandelen bij. In totaal zijn de nieuw gekochte aandelen nu ongeveer 38 miljoen dollar waard.

De verkopen vallen op omdat ARK Invest-CEO Cathie Wood over het algemeen erg optimistisch is over cryptocurrencies en crypto-bedrijven. Het is nota bene één van de kandidaten voor een spot-ETF voor bitcoin, waarvoor het samenwerkt met 21Shares. De fondsen behielden grote bedragen aan crypto-aandelen in 2022, ondanks dat dat jaar erg ongunstig was voor de crypto-markt.

Desondanks bezitten de verschillende ARK Invest-fondsen nog steeds enorme bedragen aan crypto-fondsen. De grootste ETF is momenteel de ARK Innovation ETF met een marktwaarde van ruim 5,8 miljard dollar. Coinbase is met een weging van bijna 11% (ongeveer 1 miljard dollar) nog steeds de grootste positie van het bedrijf. Block is de op vijf na grootste positie met een waarde van ruim 600 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie