Rico Engelbarts
09/06/2018 18:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2018 18:41

Op twee na grootste crypto-exchange Huobi lanceert nieuw platform in VS

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Huobi-US

Foto: Grey82/Shutterstock

Huobi, de op twee na grootste exchange voor cryptocurrency in de wereld op basis van handelsvolume, heeft een nieuwe marktplaats voor digitale currencies in de Verenigde Staten gecreëerd, meldt Financial Magnates op vrijdag 8 juni.
Het platform komt via een nieuwe opgericht bedrijf in San Francisco, HBUS genaamd, dat, zoals een Medium post eerder deze week benadrukte:

…geen “arm”, geen “dochteronderneming” of enige ander gelieerde onderneming van Huobi is. Evenmin wordt naar HBUS verwezen als “Huobi US” of een dergelijke naam. HBUS is de “exclusieve Amerikaanse strategische partner van Huobi.

De post op Medium van HBUS op 5 juni, geeft een “soft launch”-preregistratie, beginnend op 10 juni, aan, en biedt alle gebruikers die zich aanmelden tussen 10 en 14 juni de mogelijkheid om een maand lang te handelen zonder daar transactiekosten voor te hoeven betalen.
De officiële handel zal op 15 juni van start gaan, hoewel de website van HBUS suggereert dat “een overweldigende vraag” de lancering kan uitstellen en een beroep doet op het publiek om zich aan te melden voor een nieuwsbrief en haar Telegram-kanaal om op de hoogte gesteld te worden over wanneer de registratie wordt geopend.
Huobi, dat oorspronkelijk werd opgericht in China, onthulde eerst haar plannen om in januari van dit jaar een kantoor in San Francisco te openen. Het hoofdkantoor bevindt zich nu in Singapore. De exchange richt zich sterk op buitenlandse markten, start een Zuid-Koreaanse dochteronderneming en kondigt plannen aan om een kantoor in Londen te openen.
De Amerikaanse autoriteiten stellen hoge eisen aan crypto-exchanges en deze staan nu onder toezicht van de Securities and Exchange Commission. HBUS heeft nadrukkelijk vermeld dat als haar werknemers “geschoold” zijn in anti-witwaspraktijken en anti-terrorismefinanciering, en verplicht zijn toetsen hierover af te leggen.
Terwijl het wedijvert met toonaangevende concurrerende crypto-exchanges Binance en OKEx, spreidt Huobi haar beleggingsproducten en -diensten, en kondigde het de lancering van de nieuwe openbare blockchain slecht twee dagen geleden aan.
Eerder deze maand lanceerde Huobi een op crypto gebaseerde exchange traded fund (ETF), een type beleggingsfonds dat het eigendom van onderliggende digitale assets in aandelen verdeelt. De ETF is gebaseerd op haar onlangs gelanceerde marktindex, die de 10 meest verhandelde cryptocurrencies tegen Tether (USDT) bijhoudt.
Op 2 juni ging Huobi een partnerschap om een Chinees/Zuid-Koreaans investeringsfonds van $93 miljoen te lanceren voor blockchain-startups, gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen de twee landen

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie