Oprichter Huobi hoopt op 3 miljard door verkoop cryptobeurs

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Grey82/Shutterstock

Leon Li, een van de oprichters van cryptobeurs Huobi, is bezig met de verkoop van zijn aandelen in het bedrijf. Volgens Bloomberg wil Li hiermee een deftige 3 miljard dollar opstrijken.

Gezondheid oprichter Huobi

Volgens de woordvoerder van de Huobi-groep heeft Li zijn zakenpartners al geïnformeerd over zijn beslissing. Tijdens een aandeelhoudersvergadering in juli kondigde hij aan dat hij al zijn functies bij de cryptobeurs zou overdragen zich te concentreren op zijn gezondheid. Er zijn geen verdere details gedeeld over zijn gezondheid.

FTX en Justin Sun geïnteresseerd in Huobi

Li heeft inmiddels gesprekken gevoerd met verschillende geïnteresseerde partijen die in staat zijn om in ieder geval 60% van het bedrijf over te nemen. Volgens de geruchten moet je denken aan Tron-oprichter Justin Sun en cryptocurrency-bedrijf FTX. Mocht het Li lukken om 3 miljard dollar binnen te harken, dan is dit volgens Bloomberg een van de grootste aandelenverkopen ooit.

Overigens is die 3 miljard dollar het uiterste wat Li verlangt, hij mikt op een bedrag van minimaal 2 miljard dollar. Zelfs dat is een ambitieus bedrag, Bloomberg schat de waarde van de aandelen namelijk op 1 miljard dollar.

Problemen met Huobi Thailand

Huobi is een oudgediende in de crypto-industrie. De beurs werd al in 2013 opgericht en groeide al snel uit tot een van de grootste ter wereld. Maar in al die tijd heeft Huobi veel problemen gehad met regelgevers en toezichthouders.

Zo probeerde de toezichthouder op effecten van Thailand de beurs te sluiten. Ze dreigden de licentie in te trekken en de beurs zou alle klanten binnen drie maanden alle activa terug moeten geven omdat het bedrijf de geldende wetten niet naleefde.

Dit heeft er toe geleid dat Huobi zijn Thaise deuren op 1 juli van dit jaar moest sluiten. Huobi Thailand bestond toen net twee jaar. Oorspronkelijk komt de beurs uit China, maar de Chinese regelgeving zorgde ervoor dat het onmogelijk werd om daar te blijven waardoor Huobi wel moest uitbreiden naar het buitenland.

China sluit deuren Huobi

In september 2021 maakte Huobi bekend dat ze geen nieuwe gebruikers uit China meer zouden accepteren. Daarnaast werden alle bestaande accounts van Chinese gebruikers opgeschort. Op 31 december 2021 werden alle accounts van Chinese klanten gesloten.

Huobi verwierf in de tussentijd licenties in Dubai en Nieuw-Zeeland, en mag ook actief zijn in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie