Simon Bosch Simon Bosch
26/12/2022 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2022 11:01

PayPal-oprichters bitcoin exchange Bullish toch niet naar beurs

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: NYCFOOTAGE / Shutterstock.com

Als er iets een controversieel financieel onderwerp is van de afgelopen tijd, dan is het wel het fenomeen ‘SPAC’. Dit staat voor Special Purpose Acquisition Corporation, een populaire manier om een bedrijf over te nemen en vaak om het naar de beurs te brengen. Maar er is een hoop kritiek op dit soort overnames. In 2022 is het aantal succesvolle SPAC’s hard gedaald. Nu gooit ook de door Peter Thiel gesteunde crypto exchange Bullish de handdoek in de ring.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ook SPAC voor bitcoin exchange Bullish stopt

Dat schrijft de exchange in een persbericht. Bullish had een deal met Far Peak Acquisition Corporation, die de piepjonge crypto exchange eerder over wilde nemen. Pas eind november 2021, bijna op de absolute top van de bullmarkt, ging het bedrijf live.

Echter kun je niet zomaar een account aanmaken bij het bedrijf, het is namelijk uitsluitend voor instituten. Bij Bullish kun je op het moment slechts een zevental cryptocurrencies kopen en verkopen. Omdat klanten grote bedrijven zijn wil het zoveel mogelijk liquiditeit bieden.

Als de overname afgerond zou zijn zou het bedrijf zo’n 9 miljard dollar waard zijn. Bullish-CEO Brendan Blumer verklaart in het statement: “Ons doel om een publiek bedrijf te worden duurt iets langer dan verwacht, maar we respecteren dat de SEC [werkt aan nieuwe regulaties] en aan nieuwe boekhoudkundige vereisten.” Naast de SPAC investeren ook onder andere PayPal-medeoprichter Peter Thiel en de bekende investeerders Alan Howard en Louis Bacon in Bullish.

Advertentie

Bullish niet de enige: ook Circle gaat niet publiek

Maar deze SPAC is geen uitzondering meer. Dit jaar is de interesse in SPAC’s hard gekrompen. Ze worden ook wel ‘blank check companies’ genoemd omdat je als investeerder uit kunt stappen als de deal niet is wat je verwacht. Maar de bearmarkt geldt ook voor aandelen, waardoor investeerders veel minder behoefte blijken te hebben om door te gaan met zulke overnames. Ook stablecoin-uitgever Circle wilde naar de beurs via zo’n SPAC. Maar ook deze deal is afgekapt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie