Tim Kamp Tim Kamp
23/02/2024 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 11:22

Polygon (MATIC) bereikt mijlpaal met lancering van ‘Agglayer’ vandaag

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Polygon (MATIC) bereikt mijlpaal met lancering van 'Agglayer' vandaag

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Vandaag lanceert Polygon (MATIC) een belangrijk project genaamd AggLayer Mainnet. Het doel van dit project is om de samenwerking tussen diverse blockchains te bevorderen, waardoor ze effectiever met elkaar kunnen samenwerken. Het idee erachter is om een soort brug te bouwen tussen verschillende blockchainnetwerken, zodat ze gemakkelijker gegevens en crypto kunnen uitwisselen.

Mt. Gox Bitcoiners getroffen door hackpogingen, website offline
Mt. Gox Bitcoiners getroffen door hackpogingen, website offline

Aggregation Day voor Polygon blockchain

AggLayer, kort voor Aggregation Layer, is een ambitieuze update van Polygon, een populair Ethereum (ETH) schalingsnetwerk. Deze oplossing is bedoeld om de verbinding tussen verschillende blockchainnetwerken te verbeteren door gebruik te maken van zero-knowledge (ZK) proofs. Met andere woorden, ze werken aan een manier om verschillende blockchains beter met elkaar te laten communiceren door middel van geavanceerde beveiligingstechnologieën.

Het AggLayer Mainnet van Polygon komt voort uit een diepgaand begrip van de huidige tekortkomingen van blockchainnetwerken. Door gebruik te maken van ZK proofs streeft Polygon ernaar een brug te slaan tussen verschillende blockchains.

De ZK-proof is een geavanceerde cryptografische technologie die privacy behoudt terwijl transacties worden geverifieerd. Hierdoor kunnen gebruikers naadloos cryptocurrency en gegevens uitwisselen tussen verschillende blockchains zonder verplicht mee te hoeven helpen aan veiligheid of privacy.

De aggregatielaag heeft als belangrijkste doel om een ​​standaard veiligheidsniveau te creëren voor verschillende soorten blockchainnetwerken. Dit omvat zowel modulaire (samengestelde) als monolithische (alles-in-één) ketens, met speciale aandacht voor diegenen die deel uitmaken van het Polygon-ecosysteem.

“Noteer de datum voor het virtuele evenement Aggregation Day. Duik in de technologie achter de AggLayer, ontdek wat je ermee kunt bereiken en begrijp het belang van aggregatie terwijl je leert wat er hierna komt. AggLayer v1 Mainnet gaat live,” schrijft Polygon in een statement op X (voorheen Twitter).

Advertentie

Polygon Labs tackelts grootschalige problemen

Een belangrijk aspect van het AggLayer Mainnet is de nadruk op modulariteit en flexibiliteit. Door een open architectuur te omarmen, stelt Polygon ontwikkelaars in staat hun eigen oplossingen te bouwen bovenop het AggLayer-protocol. Hierdoor ontstaat een ecosysteem van interoperabele blockchain-toepassingen.

Het team van Polygon Labs tackelt met de komst van de Aggregation Layer een bekend probleem in de wereld van blockchain-technologie. Daar waar onderlinge blockchains met elkaar verbonden zijn, ervaren zij een uitdaging in zowel de beperkte schaalbaarheid als de slechte gebruikerservaringen. Dat laatste probleem heeft alles te maken met de verminderende liquiditeit. Nu weet Polygon dit door middel van de AggLayer op te lossen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie