Tim Kamp Tim Kamp
23/02/2024 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 11:22

Polygon (MATIC) bereikt mijlpaal met lancering van ‘Agglayer’ vandaag

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Polygon (MATIC) bereikt mijlpaal met lancering van 'Agglayer' vandaag

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Vandaag lanceert Polygon (MATIC) een belangrijk project genaamd AggLayer Mainnet. Het doel van dit project is om de samenwerking tussen diverse blockchains te bevorderen, waardoor ze effectiever met elkaar kunnen samenwerken. Het idee erachter is om een soort brug te bouwen tussen verschillende blockchainnetwerken, zodat ze gemakkelijker gegevens en crypto kunnen uitwisselen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Aggregation Day voor Polygon blockchain

AggLayer, kort voor Aggregation Layer, is een ambitieuze update van Polygon, een populair Ethereum (ETH) schalingsnetwerk. Deze oplossing is bedoeld om de verbinding tussen verschillende blockchainnetwerken te verbeteren door gebruik te maken van zero-knowledge (ZK) proofs. Met andere woorden, ze werken aan een manier om verschillende blockchains beter met elkaar te laten communiceren door middel van geavanceerde beveiligingstechnologieën.

Het AggLayer Mainnet van Polygon komt voort uit een diepgaand begrip van de huidige tekortkomingen van blockchainnetwerken. Door gebruik te maken van ZK proofs streeft Polygon ernaar een brug te slaan tussen verschillende blockchains.

De ZK-proof is een geavanceerde cryptografische technologie die privacy behoudt terwijl transacties worden geverifieerd. Hierdoor kunnen gebruikers naadloos cryptocurrency en gegevens uitwisselen tussen verschillende blockchains zonder verplicht mee te hoeven helpen aan veiligheid of privacy.

De aggregatielaag heeft als belangrijkste doel om een ​​standaard veiligheidsniveau te creëren voor verschillende soorten blockchainnetwerken. Dit omvat zowel modulaire (samengestelde) als monolithische (alles-in-één) ketens, met speciale aandacht voor diegenen die deel uitmaken van het Polygon-ecosysteem.

“Noteer de datum voor het virtuele evenement Aggregation Day. Duik in de technologie achter de AggLayer, ontdek wat je ermee kunt bereiken en begrijp het belang van aggregatie terwijl je leert wat er hierna komt. AggLayer v1 Mainnet gaat live,” schrijft Polygon in een statement op X (voorheen Twitter).

Advertentie

Polygon Labs tackelts grootschalige problemen

Een belangrijk aspect van het AggLayer Mainnet is de nadruk op modulariteit en flexibiliteit. Door een open architectuur te omarmen, stelt Polygon ontwikkelaars in staat hun eigen oplossingen te bouwen bovenop het AggLayer-protocol. Hierdoor ontstaat een ecosysteem van interoperabele blockchain-toepassingen.

Het team van Polygon Labs tackelt met de komst van de Aggregation Layer een bekend probleem in de wereld van blockchain-technologie. Daar waar onderlinge blockchains met elkaar verbonden zijn, ervaren zij een uitdaging in zowel de beperkte schaalbaarheid als de slechte gebruikerservaringen. Dat laatste probleem heeft alles te maken met de verminderende liquiditeit. Nu weet Polygon dit door middel van de AggLayer op te lossen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie