Erik Juffermans Erik Juffermans
20/10/2023 16:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2023 14:17

Rally op Bitvavo: deze 5 crypto stelen deze week de show

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH XRP-XRP more-coins-icon
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Rally op Bitvavo: deze 5 crypto stelen deze week de show

Foto: T. Schneider/Shutterstock

De crypto markt zit vandaag flink in de lift. Een goed moment om te kijken wat de stand van zaken is bij Bitvavo, de grootste crypto beurs van Nederland. In dit artikel nemen we een kijkje naar de top vijf meest populaire crypto munten van deze week.

Crypto exchange Uniswap komt met revolutionaire update
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

BOND en LOOM in de spotlight

Eerder deze week schreven we al over Barnbridge (BOND) en Loom Network (LOOM). BOND blijft deze week de show stelen. Na een prijsstijging van ruim 300 procent, die vorige week werd ingezet, zakte BOND flink terug. Toch blijft BOND in de belangstelling staan en komt deze week op de eerste plek uit qua popularitieit op Bitvavo.

LOOM doet het al weken heel lekker op Bitvavo en daar komt deze week geen verandering in. LOOM steeg in een maand tijd met maar liefst 1.000 procent. Een maand geleden stond de koers nog op $0,044 en vorige week werd het niveau van $0,50 aangetikt. De koers zakte echter vervolgens flink in, en staat momenteel op bijna $0,13. LOOM blijft echter populair en staat deze week op de tweede plek op Bitvavo.

Bitcoin (BTC) en ripple (XRP) gaan hard

Op de derde plek deze week vinden we het vlaggenschip van de crypto wereld: bitcoin (BTC). Dat is vooral te danken aan de huidige koersstijging van BTC, die vandaag al meer dan 4 procent steeg. Vandaag wordt BTC met een handelsvolume van ruim €14 miljoen ook het meest verhandeld op de Nederlandse beurs.

Op nummer vier vinden we de fan favoriet ripple (XRP). Ripple blijft uiteraard in de belangstelling staan met alle media aandacht die het project de afgelopen maanden heeft gekregen. Vooral de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse toezichthouder is een rode draad in het crypto nieuws van de afgelopen weken. De XRP koers steeg vandaag al met bijna 8 procent.

Op de vijfde plek vinden we stratis (STRAX). Dit relatief onbekende crypto project is al langer populair op Bitvavo, zo ook de afgelopen dagen. Vandaag zakt het volume van STRAX op Bitvavo echter een beetje in. 

Andere tokens die het vandaag goed doen op Bitvavo zijn solana (SOL), ethereum (ETH) en tellor (TRB).

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie