Timo Bult Timo Bult
16/11/2021 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2021 07:15

Shiba Inu (SHIB) en Binance coin (BNB) het populairst op Binance

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu (SHIB) en Binance coin (BNB) het populairst op Binance

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

Crypto exchange Binance is ’s werelds grootste cryptocurrency exchange. Interessant is het dus om te kijken welke cryptocurrencies populair zijn op het handelsplatform van de gele reus. De nummers 1 en 2 zullen je hoogstwaarschijnlijk niet verrassen!

CryptoDiffer verzamelde data over het aantal zoekopdrachten op Binance en zette zo een ranglijst in elkaar op basis van deze data. Op plek een vinden we Binance coin (BNB), de native crypto van het Binance ecosysteem. BNB is onderdeel van veel van Binance’s diensten en producten, waaronder het smart contract netwerk Binance Smart Chain, maar ook Launchpad, een Initial Exchange Offering (IEO) platform. Ook krijgen mensen korting op de transactiekosten wanneer zij handelskosten met BNB betalen.

En kijkend naar de prijsprestaties van BNB dit jaar is het niet gek dat de altcoin zo populair is. BNB steeg dit jaar met maar liefst 1.600% en bevindt zich op dit moment weer dicht in de buurt van zijn all-time high (ATH) bij $700.

Plek twee wordt ingenomen door shiba inu (SHIB), de meme coin die de afgelopen weken een enorme hype om zich heen heeft hangen. De Dogecoin killer wist flink in prijs te stijgen en met zijn sterke community werden steeds meer handelaren geïnteresseerd in SHIB. Ook SHIB heeft een flinke stijging achter de rug. Toch is de altcoin behoorlijk volatiel. Investeerders die eind oktober instapten zien hun SHIB nu 30% in de min staan.

De rest van de top 15 bestaat uit grote cryptocurrencies als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en cardano (ADA), maar ook kleinere coins als WIN en SLP. Het analyseren van trend data is een interessante manier om erachter te komen welke cryptocurrencies de meeste hype zien.

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen hoe ook de term “NFT” enorm populair is. Google Trends data toont aan dat zowel “NFT” als “Buy NFT” zich op recordhoogtes bevinden. Lees hierover meer in dit artikel!

 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie