Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Slachtoffers hack crypto exchange Cryptopia krijgen hun cryptocurrency terug

Op 8 april is het Hooggerechtshof in Nieuw Zeeland tot een besluit gekomen dat alle gestolen tegoeden toch van de klanten van het in Nieuw-Zeeland gevestigde bedrijf Cryptopia zijn. Zij hebben hierdoor dus het recht om hun geld terug te krijgen.

- Advertentie -

Het besluit werd gepubliceerd op de officiële Twitter pagina van Cryptopia. Rechter David Gendall heeft aangegeven dat de cryptocurrency die door de vereffenaars waren opgenomen, niet opgenomen mochten worden aangezien deze tegoeden niet van Cryptopia waren, maar van haar klanten. De klanten kunnen ze hierdoor gewoon terug claimen. Toch mogen er wel fee’s gerekend worden voor het verrichte werk.    

De zaak is al ongeveer een jaar gaande. Cryptopia heeft in mei van 2019 Grant Thornton aangenomen als vereffenaar. Dit als gevolg op twee hacks in januari 2019. Cryptopia  raakte ongeveer $18 miljoen kwijt na deze hack, wat er voor zorgde dat Cryptopia haar deuren moest sluiten. Het werd echter al snel duidelijk dat de klanten niet makkelijk terugbetaald konden worden.

Het was voor Cryptopia nog erg lastig te bepalen van welke klant de saldi gestolen was. Cryptopia gaf klanten niet een eigen individuele wallet, maar gebruikte één wallet voor meerdere klanten waardoor niet te zeggen was welke klant wat bezat en konden ze zo moeilijk bepalen welke klant haar geld terug moest krijgen. Vereffenaars weten hierdoor niet hoeveel geld er naar de klanten moet gaan. 

Ondanks dat de klanten eindelijk nieuws hebben over wat er met hun saldo zal gebeuren, is er helaas nog niks duidelijk over de daders. Er gingen geruchten dat er $250.000 gesloten was door een insider. Verder zeiden er mensen dat een groep hackers uit Noord-Korea met de naam Lazarus dit zouden hebben gedaan. Dit zijn echter alleen maar geruchten.

De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!

De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.424,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.450,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.476,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.482,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.519,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.424,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.450,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.476,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.482,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.519,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...