Timo Bult Timo Bult
17/08/2021 06:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2021 06:09

The Graph (GRT) vanaf morgen te vinden op Nederlandse exchange Bitvavo, maar wat is het eigenlijk?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
The Graph (GRT) vanaf morgen te vinden op Nederlandse exchange Bitvavo, maar wat is het eigenlijk

Bitvavo, een populaire Nederlandse crypto exchange, noteert morgen maar liefst 10 nieuwe altcoins op zijn platform. In dit artikel lees je vijf van de 10 nieuwe noteringen, de rest zal woesndag bekend worden gemaakt. Gisteren introduceerden we al even kort Travala (AVA). In dit artikel belichten we The Graph (GRT), een van de 10 altcoins die genoteerd zullen worden.

Bitvavo is een Nederlandse exchange met een overzichtelijk platform. Het maakt op Bitvavo niet uit uit welk hout je gesneden bent, het biedt aan iedereen (dus ook beginners) de tools om het handelen in crypto een eitje te maken. Daarnaast behoren de handelskosten ook nog eens tot de laagste van de markt. Nog een reden waarom Bitvavo zo populair is, zijn de betaalmogelijkheden. Men kan namelijk gemakkelijk crypto kopen via iDeal en SEPA. Ook zal je de klantenservice gewoon in het Nederlands kunnen benaderen. Een goede plek om te beginnen dus! (Tip: Met deze link krijg je de eerste €1.000 aan handelskosten gratis).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

The Graph (GRT), wat is het?

De crypto-markt kent een hoop verschillende blockchains en in veel gevallen opereren deze blockchains als kleine eilandjes. Een gedecentraliseerde applicatie op Cardano (ADA) kan niet zomaar wat data van Ethereum (ETH) pakken en dit gebruiken. Daarnaast is deze data vaak niet op een voor gedecentraliseerde applicaties bruikbare manier opgeslagen. Het efficiënt interoperabel maken van blockchains is een van de heilige gralen die naar verwachting de innovatie en ontwikkeling van de crypto-wereld kan gaan versnellen.

The Graph is een protocol waarmee ontwikkelaars data van blockchains kunnen indexeren. Met andere woorden, de data afkomstig van de door The Graph ondersteunde blockchains kan worden gebruikt voor gedecentraliseerde applicaties. The Graph werkt hiermee aan de opkomst van Web3, een gedecentraliseerd internet. Het project is gebouwd op Ethereum en heeft een ERC-20 token, het Graph Token (GRT).

Binnen The Graph zijn er verschillende partijen die elk hun steentje bijdragen; Consumers, Indexers, Curators, Delegators etc. GRT, het native token van The Graph, is een belangrijke schakel. Indexers gebruiken het token bijvoorbeeld om te staken. Delegators kunnen hun GRT toewijzen aan Indexers en verdienen zo een deel van de opbrengsten. En natuurlijk, Consumers, de partijen die gebruikmaken van de diensten, gebruiken GRT om te betalen.

Al met al is The Graph dus een project gericht op ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties die een belangrijk onderdeel zullen vormen van het internet van morgen. GRT is vanaf woensdag te verhandelen op Bitvavo en met deze link krijg je de eerste €1.000 handelskosten helemaal gratis!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie