Ivo Melchers Ivo Melchers
14/04/2023 12:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2023 12:00

Uniswap krijgt eindelijk groen licht van Apple en lanceert mobiele app

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Uniswap, een populaire decentralized exchange (DEX) op het Ethereum (ETH) netwerk, heeft na maanden tijd eindelijk groen licht gekregen van Apple voor de officiële lancering van een mobiele app. Begin maart liet Uniswap Labs nog weten dat het een early release versie van de nieuwe app had gelanceerd voor maximaal 10.000 gebruikers. Dit had alles te maken met het feit dat Apple nog geen goedkeuring had gegeven voor de lancering. 10.000 gebruikers is namelijk het maximale toegestane aantal zonder goedkeuring van Apple.

Bitcoin koers mogelijk in gevaar door Mt. Gox, volgens onderzoekers
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Uniswap krijgt eindelijk Apple’s goedkeuring

Bij de lancering van de early release beweerde Uniswap labs al dat het ‘’100% compliant’’ zou zijn met de specificaties van Apple, ondanks dat het nog steeds ‘’in het ongewisse’’ zat. Ook gaf het destijd aan dat het de mobiele app al maanden ervoor had ingeleverd.

In oktober kon je nog in het NFT nieuws lezen dat de iPhone-maker het gebruik van non-fungible tokens (NFT’s) om zaken buiten de App Store te doen had verboden. Hiermee zouden NFT ontwikkelaars de hoge commissies kunnen omzeilen.

Een tijdje terug kon je tevens lezen dat Philip Shoemaker, een voormalig directeur van de App Store, had gezegd dat de nieuwe richtlijnen voor het lanceren van crypto applicaties expres zo vaag mogelijk zijn gemaakt. Hierdoor zou Apple de volledige controle kunnen houden over de applicaties die toegang krijgen tot de App Store. Met name hierdoor zou de crypto industrie en NFT-gerelateerde applicaties het lastig hebben volgens Shoemaker.

Advertentie

Uniswap app

Maar zoals Uniswap Labs zelf aangeeft, is de mobiele app nu eindelijk ‘’uit de Apple-gevangenis’’ en in de meeste landen beschikbaar, waaronder de Verenigde Staten. Uniswap verzekerde tevens dat het door zal gaan met het lanceren in andere landen zodra Apple dat toestaat.

Naast het toestaan van swaps tussen het mainnet van Ethereum, Polygon (MATIC), Arbitrum (ARB) en Optimism (OP), kunnen gebruikers ook hun NFT collecties volgen en crypto kopen met hun bankpas via MoonPay – een integratie die afgelopen december op de decentrale exchange is uitgerold.

Om gebruik te kunnen maken van de app moeten gebruikers een non-custodial wallet maken, wat wil zeggen dat de gebruiker zelf de private keys in handen heeft. Gebruikers kunnen hun eigen non-custodial wallets genereren binnen de Uniswap-app zelf, of een bestaande wallet seed importeren. De code van de app is bovendien open source en is beschikbaar op Github.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie