Timo Bult Timo Bult
30/10/2020 09:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2020 09:48

Uniswap (UNI) stemt over nieuwe 400 UNI airdrop

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Uniswap (UNI) stemt over nieuwe 400 UNI airdrop

Foto: Morrowind/Shutterstock

De grootste decentralized exchange op de markt, Uniswap, stemt op het moment van schrijven over een voorstel. De community van Uniswap probeert overeenstemming te bereiken over een nieuwe uniswap (UNI) airdrop voor wallets die via een derde partij met Uniswap gehandeld hebben.
Hiervoor komen 12.619 wallets in aanmerking. Zodra het voorstel is aangenomen, wat bijna het geval is, zullen er 5,05 miljoen UNI tokens worden verdeeld over deze wallets, wat neerkomt op 400 UNI per wallet. Het gaat hier om gebruikers die via een zogenaamd proxy contract met Uniswap gehandeld hebben. De volgende wallets zijn hier onderdeel van:

  • MyEtherWallet
  • Dharma
  • Argent
  • DeFi Saver
  • Nuo
  • Eidoo
  • Opyn
  • Furucombo
  • Monolith
  • Rebalance

De reden voor het voorstel voor een nieuwe airdrop is naar aanleiding van de eerste airdrop. Toen zouden gebruikers van Uniswap middels de bovenstaande wallets en een proxy contract zich buitengesloten hebben gevoeld aangezien zij niet in aanmerking kwamen voor de eerste drop.
De eerste airdrop kwam eigenlijk uit het niets. Opeens had iedereen die ooit eens transactie op Uniswap had uitgevoerd 400 UNI in zijn wallet staan. De koers van het token steeg meteen hard waardoor deze 400 UNI tokens op een zeker moment zelfs $1.200 waard waren.
Ondanks dat een grote meerderheid nu voor het voorstel lijkt te zijn, is het nog maar de vraag of het wordt aangenomen. De eerste ‘governance vote’ werd niet aangenomen, ondanks dat 98% van de stemmers hun stem had uitgebracht. Het quorum, een soort drempel, werd op 1% na niet bereikt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie