Kevin Schijven Kevin Schijven
01/12/2018 17:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2018 17:48

VanEck, SolidX en CBOE bespraken Bitcoin-ETF tijdens gesprek met de SEC

Nieuws
vaneck_solidx_en_CBOE_bespraken_bitcoin_ETF_met_SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft maandag 26 november om de tafel gezeten met VanEck, Solid X en CBOE over de veelbesproken Bitcoin-ETF (exchange-traded fund), zo blijkt uit een memorandum gepubliceerd door de SEC op 28 november.
De langverwachte Bitcoin-ETF aanvraag werd in juni 2018 door het Amerikaanse investeringsbureau VanEck en het blockchain-bedrijf SolidX ingediend bij de SEC voor een beursnotering op de Chicago Board Options Exchange (CBOE). De SEC heeft haar oordeel omtrent de ETF sinds augustus meerdere malen uitgesteld en moet deze definitief geven op 27 februari 2019. Andere Bitcoin-ETF aanvragen waren al eerder dit jaar afgekeurd door de SEC.
Leden van VanEck, SolidX en CBOE vergaderden met leden van SEC’s afdeling voor bedrijfsfinanciering, handel en markten, economie en risicoanalyse en de algemene juridisch adviseur. Er werd gesproken over waarom de SEC deze Bitcoin-ETF aanvraag goed zou moeten keuren. Het voornaamste argument dat gebruikt werd was de vergelijking van Bitcoin (BTC) met traditionele activa markten als goud, zilver en olie, die wel een ETF hebben.
Door een vector error-correctie (VEC) model te gebruiken beargumenteren de voorstanders dat de Bitcoin koers nauw verbonden is aan de spot- en futures-markt en dat, net als goud en zilver, Bitcoin een “goed functionerende kapitaalmarkt is”:

Het empirische bewijs geeft aan dat de spot- en futures-prijzen ‘cointegrated’ zijn, wat aangeeft dat de spot- en futures-prijzen nauw met elkaar verbonden zijn

Tevens werden er zorgen over marktmanipulatie besproken. De SEC heeft meerdere malen marktmanipulatie benoemd als een van de voornaamste punten voor haar terughoudendheid als het gaat om een Bitcoin-ETF. De bedrijven beargumenteren dat de Bitcoin markt juist resistenter is dan de toezichthouders beweren:

Verschillende eigenschappen van Bitcoin en het onderliggende ecosysteem maken het minder gevoelig voor manipulatie dan andere markten die ten grondslag liggen aan reeds goedgekeurde Exchange Traded Products (ETP).

Voor veel andere markten kan handel met voorkennis tot marktmanipulatie leiden via informatie over productie of de “ontdekking van een nieuwe bron.” Dat is vrijwel onmogelijk met Bitcoin omdat de inflatie vastligt en transparant is:

Manipulatie van de Bitcoin-prijs op een enkele locatie vereist manipulatie van de wereldwijde Bitcoin-prijs om effectief te zijn. Bitcoin is daarom niet vatbaarder voor manipulatie dan andere handelsgoederen, vooral in vergelijking met andere goedgekeurde ETP-referentie activa.

Ondanks de bovengenoemde ontmoeting zei SEC voorzitter Jay Clayton een dag later in een interview tijdens de Consensus Invest conferentie dat hij een ETF pas zal goedkeuren als de cryptocurrency-markt voldoet aan bepaalde veiligheidseisen.
De SEC maakte een paar dagen geleden bekend dat het prof bokser Floyd Mayweather en DJ Khaled beboet heeft voor het promoten van frauduleuze initial coin offerings (ICO).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie