Roemer Hoogerwerf
13/12/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2021 14:04

Waarom Binance zijn deuren sluit in Singapore

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Waarom Binance zijn deuren sluit in Singapore

Crypto-exchange Binance heeft zijn aanvraag bij de Monetary Authority of Singapore (MAS) voor een digital payment token (DPT) licentie ingetrokken. Het platform deelde dit via een aankondiging op de Singaporese Binance website en start met onmiddellijk effect aan de afbouw van het platform.

Per 13 december worden hierdoor geen registraties meer toegelaten op Binance.sg en zullen er geen fiat en crypto stortingen meer geaccepteerd worden. Klanten kunnen nog wel tot 12 januari 2022 hun crypto verhandelen op het platform. 

Daarna is het echt over met de pret en gebruikers worden nu al gevraagd om hun crypto van het platform te halen en ze ergens anders op te slaan. Vanaf 13 februari is Binance namelijk van plan om het platform stop te zetten en alle accounts op te heffen.

“Met onmiddellijke ingang moeten gebruikers plannen gaan maken om hun crypto en fiat van Binance.sg terug te trekken. Accounts van geregistreerde gebruikers die KYC niet hebben gehaald, worden opgeschort.”

Tussen 12 januari en 13 februari is het nog mogelijk om coins op te nemen, maar daarna wordt het voor de luie investeerders een duur grapje. Wanneer het platform stopgezet is zullen investeerders namelijk contact met het supportteam moeten opnemen om hun coins te verkrijgen. Hiervoor vraagt het platform een administratief tarief van 20% van de opgeslagen coins per account en nog eens 5% voor elke opvolgende maand dat de coins in bewaring moeten blijven bij Binance.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance stopt, maar HGX gaat verder

Dat Binance.SG stopt met bestaan betekent niet het einde voor Binance in Singapore, in tegendeel zelfs. Het platform heeft namelijk voor een alternatieve methode gekozen waardoor het nog steeds toegang heeft tot de Singaporese markt. 

“Binance heeft vorige week een aanzienlijke investering gedaan in de gereguleerde beurs HGX. Deze investering maakte onze eigen applicatie enigszins overbodig. We zullen via onze partners blijven werken om de crypto-industrie in Singapore te laten groeien.”

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, kondigde enkele dagen geleden aan dat Binance een aandeel van 18% kocht in de Hg Exchange (HGX) in buurland Singapore. Ter clarificatie liet de CEO weten dat de aankoop van de aandelen de reden is voor het sluiten van Binance.sg. Binance gaat dus verder in het Singapore, maar in een net iets andere vorm.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie