Rico Engelbarts
22/11/2018 17:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2018 17:17

“Wall Street’s Crypto King”: Bakkt en Fidelity kunnen liquiditeitsproblemen Bitcoin (BTC) oplossen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bakkt_en_fidelity_liquiditeitsproblemen_bitcoin_BTC_oplossen_Wall_Street_Crypto_King

Volgens Bart Smith, Head of Digital Asset bij de grote handelsfirma Susquehanna, heeft het gebrek aan liquiditeit in de Bitcoin-markten ervoor gezorgd dat Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies kwetsbaar waren voor de grote sell-off die veroorzaakt zou zijn door de hard fork van Bitcoin Cash (BCH) en de daarmee gepaard gaande hash-oorlog. Maar ondanks het feit dat BTC in een week tijd ruim 30% aan waarde verloor blijft Smith geloven in Bitcoin op de lange termijn. Dat zegt de door CNBC tot “Wall Street’s Crypto King” gekroonde Smith in een interview op CNBC’s Fast Money.


Vooruitblikkend zegt Smith dat de toetreding van instanties als Fidelity, Bakkt en ICE tot de markt voor cryptocurrency de liquiditeit voor Bitcoin zou kunnen vergroten omdat deze meer kapitaal van vermogende particulieren in de markt zullen pompen. Dat zou de volatiliteit in de markt verminderen maar belangrijker nog zou de aanwezigheid van deze grote financiële instellingen toekomstige sell-offs op kunnen vangen en plotselinge dalingen zoals die van afgelopen week kunnen voorkomen:

We hebben de hele zomer een stabiele prijs gezien van rond de $6.000 en de volatiliteit werd erg laag tegen het einde van juli. Dus wat er in zo’n klimaat gebeurt is dat wanneer je een controversiële fork krijgt en men massaal begint te verkopen, er gewoon geen liquiditeit is om dat te absorberen. Hopelijk komt er met Bakkt, Fidelity en verdere regelgeving genoeg kapitaal om het op te kunnen vangen.

Volgens Smith hebben onpraktische regelgevingen voor cryptocurrency-exchanges, die hen zijn opgelegd door overheidsinstanties in landen als de VS, Japan en Zuid-Korea, de markt voor cryptocurrency beperkt tot een relatief kleine groep beleggers met een zekere kennis van de opkomende beleggingscategorie

Allereerst zijn de opritten voor nieuw kapitaal erg moeilijk. Als je een wereldwijde instelling bent is het nog steeds erg moeilijk om Bitcoin te kopen op een manier waarop je zou willen. Een rijke 80-plusser gaat geen foto van zijn of haar rijbewijs maken om die naar een website te sturen om daar geld naar over te maken. Zij willen investeren met Fidelity. Zij willen beleggen met de Bank of America.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie