Roy van Krieken Roy van Krieken
09/12/2021 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2021 17:11

WhatsApp gaat crypto betalingen testen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Meta gaat crypto wallet betalingen voor WhatsApp testen

Foto: askarim/Shutterstock

Meta, dat voorheen onder de naam Facebook bestond, is al langere tijd bezig met hun eigen cryptocurrency wallet. Deze Novi wallet begint langzaam daadwerkelijk vorm te krijgen en inmiddels is het zelfs klaar voor de volgende grote stap in het testproces. Meta gaat in de nabije toekomst de Novi wallet namelijk testen op het wereldberoemde WhatsApp chatplatform.

Cryptobeurs razend populair door lage tarieven en controle over eigen crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Novi en WhatsApp

Het hoofd van de crypto afdeling van Meta, Stephane Kasriel, heeft op woensdag bekend gemaakt dat zij transacties met de Novi wallet uitvoerig gaan testen op hun WhatsApp platform. Eerst zal de functie beperkt worden tot een klein aantal testgebruikers.

De digitale Novi wallet zou gebruikers in staat moeten stellen om gemakkelijk en zonder transactiekosten geld over te maken naar contactpersonen via WhatsApp. De test zal alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten beschikbaar zijn.

Will Cathcart, directeur van WhatsApp bij Meta, geeft aan dat sommige Amerikaanse gebruikers al in staat zijn om nu op deze eenvoudige manier geld te versturen naar naasten.

Heftige kritiek

Meta ligt al sinds de aankondiging van hun Novi project onder vuur door regulatoren en crypto investeerders over de hele wereld. Gebruikers maken zich grote zorgen over mogelijke schending van hun privacy, waarvoor Meta inmiddels bekend staat, en Amerikaanse regulatoren maken zich zorgen over de legaliteit van de Novi wallet.

Het Open Markets Institute in de Verenigde Staten stuurde onlangs een brief naar het Amerikaanse Ministerie van Justitie omdat zij ervan overtuigd waren dat de Novi wallet van Meta simpelweg illegaal zou zijn. Novi zou namelijk bankdiensten aanbieden zonder dat hiervoor de benodigde financiële licenties bemachtigd waren. 

Het is duidelijk dat Novi behoorlijk controversieel is. Het is dus aan Meta om aan de critici te bewijzen dat deze controverse onterecht is. Of het bedrijf dit uiteindelijk voor elkaar weet te boksen moet uiteraard nog maar blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie