Timo Bult Timo Bult
05/05/2021 09:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2021 09:33

Wordt Trump weer president? Voorspel en genereer rendement!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Wordt Trump weer president Voorspel en genereer rendement

De handel binnen de crypto wereld verschilt in veel opzichten van de handel op de traditionele aandelenmarkten. Zo bespraken we vorige week futures- en optiecontracten. Deze week kijken we naar drie andere producten die de FTX exchange aanbiedt: Tokenized stocks, prediction markets en pre-IPO contracten.

Tokenized stocks

Je hebt tokenized stocks, of in het Nederlands “getokeniseerde aandelen,” vast wel eens op Crypto Insiders voorbij zien komen. Deze tokens zijn een brug tussen de wondere wereld van crypto en de traditionele aandelenmarkten. Het zijn namelijk crypto tokens die een traditioneel aandeel van een beursgenoteerd bedrijf vertegenwoordigen. Maar wat is daar nu eigenlijk het voordeel van?

Ten eerste is het voordeel dat je al je verschillende handelsactiviteiten binnen een platform kan houden. Handel je bijvoorbeeld op FTX, dan kan je er onder andere in crypto, crypto futures en nu dus ook aandelen handelen. Dit is dus een voordeel op het gebied van gebruikersgemak. Het grootste voordeel is echter de mogelijkheid om slechts een kleine fractie van een aandeel te kopen.

Normaal dien je een heel aandeel te kopen. Dit kan aardig duur zijn en maakt het vooral voor kleinere beleggers lastig om te beginnen met investeren. Tokenized stocks maken de toetredingsdrempel veel lager doordat je al kan beginnen met slechts een honderdste deel van een aandeel! Op dit moment vind je op FTX de aandelen tokens van Coinbase en Robinhood. Deze selectie zal in de toekomst uitgebreid worden.

Prediction market

Een ander product dat je op FTX vindt, is de prediction market, of voorspellingsmarkt. Op deze markt kan je middels futures-contracten gokken op de uitkomst van een gebeurtenis of evenement. Verwacht jij dat Donald Trump in 2024 weer president wordt van de Verenigde Staten? Dan kan je daarop inzetten. Verwacht jij dat de Olympische Spelen gewoon doorgaan dit jaar? Dan kan je ook hier een gokje wagen.

Maar hoe werk dat eigenlijk, zo’n voorspellingsmarkt? Laten we het futures-contract TRUMP2024 erbij pakken. Deze handelt nu voor een prijs van $0,093. Mocht Trump inderdaad president worden in 2024, dan wordt dit contract afgewikkeld met een prijs van $1. Stel je koopt 1 TRUMP2024 contract voor de huidige prijs van $0,093, dan zou je in dat geval $0,907 winst maken op dat contract.

Pre-IPO contracts

Pre-IPO contracten zijn eigenlijk een soort combinatie van de twee bovenstaande FTX producten. Dit zijn namelijk futures-contracten waarmee je kan traden op een toekomstige beursgang van een bedrijf. Neem bijvoorbeeld Coinbase, de exchange die onlangs een beursgang maakte. Op FTX konden traders in aanloop naar deze notering inzetten op de verwachte marktkapitalisatie van het bedrijf.

Na de sluiting van de eerste beursdag werden deze futures vervolgens afgewikkeld op basis van de daadwerkelijke marktkapitalisatie die is geregistreerd op de eerste beursdag waarna de handelaar tokenized stock tokens ontving. Zo combineert FTX het beste van de twee bovenstaande producten en kan jij op basis van je eigen verwachtingen rendement genereren, maar ook investeren in echte bedrijven! Lees meer over FTX op deze pagina.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie