Rico Engelbarts
13/04/2018 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2018 19:00

Yahoo koopt 40% aandelen van crypto-exchange BitARG

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
yahoo_blockchain_bitarg_exchange

De Japanse tak van het Amerikaanse bedrijf Yahoo maakt zich klaar om een minderheidsaandeel van 40% aan te kopen van de in Tokyo gevestigde crypto-exchange BitARG.
Vandaag verscheen een nieuwsbericht uit Japan dat een lokale tak van Yahoo met een aankoop van 40% van de aandelen van BitARG zich voor het eerst gaat wagen in de cryptowereld. Yahoo Japan behoort tot op de dag van vandaag tot de meest populaire websites van het land met een 4ᵉ-rangsplek qua lokaal webverkeer en een 40ᵉ plek wereldwijd. Daarnaast mag Yahoo zich ook Japan’s grootste veilingswebsite noemen. BitARG kondigde aan het aankoopbod van Yahoo te willen accepteren.

Door de samenwerking met Yahoo zal het voor BitARG mogelijk worden om de operationele en veiligheidsexpertise van Yahoo te implementeren. Hierdoor kan BitARG zich profileren als een veilige exchange en hoopt het de drempel voor gebruikers te verlagen.

Ondanks de financiële details van de deal niet zijn prijsgegeven, beschrijft nieuwsdienst Reuters onofficiële cijfers omtrent de koop van de aandelen. Hoogstwaarschijnlijk ligt de prijs van 40% van de aandelen tussen de $18,5 miljoen en $27,8 miljoen.
De Japanse tak van Yahoo schijnt, naast de deal met BitARG, nog meer crypto-investeringen op de planning te hebben voor 2018 en 2019, om BitARG’s operationele bedrijfsvoering te versterken. Yahoo’s interesse in de crypto-wereld is het laatste nieuwtje in een reeks van investeringen uit de traditionele bedrijfswereld. Een week geleden bevestigde het Japanse Monex nog de acquisitie van het eveneens Japanse Coincheck.
 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie