Ivo Melchers Ivo Melchers
05/02/2024 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2024 15:37

Zorgen over datalek crypto exchange, gebruikers worden gerustgesteld

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Zorgen over datalek crypto exchange, gebruikers worden gerustgesteld

Foto: Syda Productions/Shutterstock

Afgelopen weekend werd een grote datalek van Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, aan het licht gebracht. Codes, interne wachtwoorden en andere technische informatie zouden wekenlang publiekelijk beschikbaar zijn geweest op Github, een online platform voor softwareontwikkeling. Terwijl er wordt gesuggereerd dat klantgegevens nu worden verkocht op het darkweb, heeft Binance haar gebruikers gerustgesteld.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Binance klantgegevens op straat?

Sinds ten minste 5 januari was de gevoelige data beschikbaar op Github. Een account onder de naam ‘Termf’ publiceerde de gegevens.

Vorige week werden de gegevens echter verwijderd na een verzoek tot auteursrechtnaleving door Binance.

Een woordvoerder van Binance benadrukte enkele dagen geleden al dat de gegevens en bezittingen van gebruikers veilig zijn bij hen. Bovendien werd er aangegeven dat de gelekte informatie ‘’een verwaarloosbaar risico’’ vormde.

Het zou namelijk gaan om ‘’zeer verouderde informatie’’, die niet overeenkomt met wat de beurs momenteel in productie heeft. De gepubliceerde informatie was ‘’zo verouderd dat het onbruikbaar zou zijn voor derden of kwaadwillende actoren’’

Gisteren liet X-gebruiker Otteroooo aan zijn meer dan 50 duizend volgers echter weten dat Binance-klantgegevens naar verluidt aangeboden worden op het darkweb, als gevolg van de datalek.

De klantenservice van Binance reageerde op dit zorgwekkende bericht door te schrijven dat er geen dergelijke lek is geweest vanuit de systemen van Binance. ‘’Gebruikersaccounts blijven veilig,’’ zo wordt er vermeld.

Advertentie

Extra zorg voor crypto exchange Binance

Eerder vandaag kon je tevens op Crypto Insiders lezen dat een hacker beweert toegang te hebben tot gebruikersinformatie van verschillende grote crypto- en mediaplatforms, waaronder Binance.

De hacker geeft aan de mogelijkheid te hebben om nooddata-aanvragen (Emergency Data Requests, EDRs) in te dienen bij bedrijven zoals Binance, Coinbase, LinkedIn, Discord en Tinder.

Dit wordt bewerkstelligd via een account op KodexGlobal, dat fungeert als communicatieplatform tussen rechtshandhavingsinstanties en regulatoren. De hacker verkoopt op het moment de toegang tot dit account, waarmee de persoonlijke gegevens van gebruikers opgevraagd kunnen worden.

Een woordvoerder van Binance verduidelijkte dat er geen sprake is van een inbreuk op Binance’s systemen, maar eerder van een vermoeden van gecompromitteerde accounts van rechtshandhavingsinstanties.

Volg dagelijks je crypto winsten

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie