zuid_koreaanse_messaging_gigant_gaat_immens_gemakkelijke_wallet_lanceren

Zuid-Koreaanse messaging-gigant gaat “immens gemakkelijke” wallet lanceren

Kakao, een groot Zuid-Koreaans messaging-platform, is naar verluidt van plan een eigen cryptocurrency wallet te lanceren. De wallet zal “immens gemakkelijk” in gebruik zijn en ondersteunt onder andere de native token van het bedrijf, Klay.

De nieuwe wallet, Klip genaamd, wordt ontwikkeld door de blockchain-dochteronderneming van Kakao, Ground X. Volgens het lokale mediaplatform News1 Korea zal de wallet ergens in de tweede helft van dit jaar worden gelanceerd.

Gebruikers kunnen via hun Kakao-profiel inloggen bij de wallet-dienst en zo zeer gemakkelijk crypto naar elkaar versturen. Zo stelt Klaytn, de ontwikkelaar van de Klaytn-blockchain van Kakao, in een Medium-artikel:

Zodra je bij Klip inlogt met je sociale netwerkprofiel, zoals je KakaoTalk ID, kan je digitale activa ontvangen en verzenden naar je Kakao-vrienden. Verder hoef je geen ingewikkelde private key te noteren.

Advertentie

Door gebruikers de mogelijkheid te geven om in te loggen met hun KakaoTalk ID is het niet langer nodig om een private key bij de hand te houden. Wel blijven gebruikers toegang houden tot de private key van hun wallets.

Naast de Klay-token zullen ook “CPT, HINT, CRE, COSM en meer” worden ondersteund door de wallet. In het artikel op Medium stelt het bedrijf dat de wallet “onze digitale activa beschermt” en “immens gemakkelijk in gebruik” is.

Naast deze altcoins zullen ook zogenaamde non-fungible tokens (NFT’s) ondersteund worden. Dit zijn bijvoorbeeld crypto-verzamelobjecten zoals CryptoKitties.

Door Klip te integreren met de messaging-dienst van Kakao krijgen in een klap meer dan 50 miljoen gebruikers toegang tot een cryptocurrency wallet. Het is dan ook de verwachting dat de lancering van de wallet de adoptie van cryptocurrencies nog verder zal vergroten.

Heb je gisteren de gloednieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Er is mogelijk zwaar weer op komst! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.009,68 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.898,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.929,34 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.959,38 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€8.966,40 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€8.968,16 Kopen
Laatste nieuws