Nogmaals twee Amerikanen aangeklaagd voor SIM swapping

Weer twee Amerikanen aangeklaagd voor SIM swapping

Er zijn weer twee Amerikanen aangeklaagd voor SIM swapping waarbij ook een rol is weggelegd voor cryptocurrency, zo meldt een persbericht van de openbaar aanklager uit Noord-Californië op 4 februari.

Een paar dagen geleden berichtte Crypto Insiders over een eerder geval van SIM swapping waarbij ook twee Amerikanen werden aangeklaagd voor het stelen van cryptocurreny. Op 4 februari zijn er weer twee Amerikanen aangeklaagd, deze keer door het Northern District of California Attorney’s Office.

Het gaat om de verdachten Ahmad Wagaafe Hared en Matthew Gene Ditman. Beide mannen worden verdacht van het plegen van fraude, afpersing en identiteitsdiefstal.

Volgens de aanklacht hebben Hared, Ditman en hun handlangers fraude, bedrog en social engineering-technieken gebruikt om vertegenwoordigers van mobiele-telefoonaanbieders te overtuigen informatie te verstrekken omtrent de simkaarten van de slachtoffers.

De aanklacht leest verder dat, nadat Hared, Ditman en anderen het beheer van de mobiele telefoonnummers van de slachtoffers hadden verkregen, zij verdere misleidende technieken gebruikten om toegang te krijgen tot e-mail, elektronische opslag en andere accounts van slachtoffers en uiteindelijk tot de cryptocurrency accounts.

Aldus het persbericht. SIM swapping is een nieuwe vorm van identiteitsdiefstal waarmee hackers toegang krijgen tot het dataverkeer van een ander door mobiele providers te overtuigen dat zij zogenaamd hun SIM-kaart kwijt zijn. Vervolgens kunnen de hackers toegang krijgen tot gegevens en functies die nodig zijn bij two-factor-authenticatie op cryptocurrency-exchanges en bij crypto-wallets.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook of Twitter.

Satos

4.6/5

€6.764,62 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.749,23 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.750,11 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.741,31 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.668,42 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.681,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.737,81 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.826,39 Kopen
Laatste nieuws