Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Weer twee Amerikanen aangeklaagd voor SIM swapping

Weer twee Amerikanen aangeklaagd voor SIM swapping

Er zijn weer twee Amerikanen aangeklaagd voor SIM swapping waarbij ook een rol is weggelegd voor cryptocurrency, zo meldt een persbericht van de openbaar aanklager uit Noord-Californië op 4 februari.

Een paar dagen geleden berichtte Crypto Insiders over een eerder geval van SIM swapping waarbij ook twee Amerikanen werden aangeklaagd voor het stelen van cryptocurreny. Op 4 februari zijn er weer twee Amerikanen aangeklaagd, deze keer door het Northern District of California Attorney’s Office.

- Advertentie -

Het gaat om de verdachten Ahmad Wagaafe Hared en Matthew Gene Ditman. Beide mannen worden verdacht van het plegen van fraude, afpersing en identiteitsdiefstal.

Volgens de aanklacht hebben Hared, Ditman en hun handlangers fraude, bedrog en social engineering-technieken gebruikt om vertegenwoordigers van mobiele-telefoonaanbieders te overtuigen informatie te verstrekken omtrent de simkaarten van de slachtoffers.

De aanklacht leest verder dat, nadat Hared, Ditman en anderen het beheer van de mobiele telefoonnummers van de slachtoffers hadden verkregen, zij verdere misleidende technieken gebruikten om toegang te krijgen tot e-mail, elektronische opslag en andere accounts van slachtoffers en uiteindelijk tot de cryptocurrency accounts.

Aldus het persbericht. SIM swapping is een nieuwe vorm van identiteitsdiefstal waarmee hackers toegang krijgen tot het dataverkeer van een ander door mobiele providers te overtuigen dat zij zogenaamd hun SIM-kaart kwijt zijn. Vervolgens kunnen de hackers toegang krijgen tot gegevens en functies die nodig zijn bij two-factor-authenticatie op cryptocurrency-exchanges en bij crypto-wallets.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.111,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.170,18 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.176,53 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.176,99 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.209,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...