Kevin Schijven Kevin Schijven
06/02/2019 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2019 14:30

Weer twee Amerikanen aangeklaagd voor SIM swapping

Nieuws
Nogmaals twee Amerikanen aangeklaagd voor SIM swapping

Er zijn weer twee Amerikanen aangeklaagd voor SIM swapping waarbij ook een rol is weggelegd voor cryptocurrency, zo meldt een persbericht van de openbaar aanklager uit Noord-Californië op 4 februari.
Een paar dagen geleden berichtte Crypto Insiders over een eerder geval van SIM swapping waarbij ook twee Amerikanen werden aangeklaagd voor het stelen van cryptocurreny. Op 4 februari zijn er weer twee Amerikanen aangeklaagd, deze keer door het Northern District of California Attorney’s Office.
Het gaat om de verdachten Ahmad Wagaafe Hared en Matthew Gene Ditman. Beide mannen worden verdacht van het plegen van fraude, afpersing en identiteitsdiefstal.

Volgens de aanklacht hebben Hared, Ditman en hun handlangers fraude, bedrog en social engineering-technieken gebruikt om vertegenwoordigers van mobiele-telefoonaanbieders te overtuigen informatie te verstrekken omtrent de simkaarten van de slachtoffers.

De aanklacht leest verder dat, nadat Hared, Ditman en anderen het beheer van de mobiele telefoonnummers van de slachtoffers hadden verkregen, zij verdere misleidende technieken gebruikten om toegang te krijgen tot e-mail, elektronische opslag en andere accounts van slachtoffers en uiteindelijk tot de cryptocurrency accounts.

Aldus het persbericht. SIM swapping is een nieuwe vorm van identiteitsdiefstal waarmee hackers toegang krijgen tot het dataverkeer van een ander door mobiele providers te overtuigen dat zij zogenaamd hun SIM-kaart kwijt zijn. Vervolgens kunnen de hackers toegang krijgen tot gegevens en functies die nodig zijn bij two-factor-authenticatie op cryptocurrency-exchanges en bij crypto-wallets.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie