Rico Engelbarts
21/06/2018 18:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2018 18:39

Zuid-Koreaanse regering investeert meer dan $200 miljoen in openbare en private blockchain-initiatieven

Nieuws

Het Zuid-Koreaanse Ministerie van Wetenschap en ICT heeft een belangrijke Blockchain Technology Development Strategy aangekondigd die er naar streeft om vóór 2022 230 miljard won (€207 miljoen) op te halen, meldt The News Asia, vandaag 21 juni.
Volgens de officiële aankondiging van het ministerie zal het nieuwe initiatief 10.000 blockchain-professionals en 100 bedrijven uit de sector stimuleren, en zullen zes bestaande blockchain-pilots zich uitbreiden en commercialiseren met de steun van het ministerie.
Deze pilots zijn gericht op het gebruik van blockchain-technologie voor onroerend goed, online verkiezingen, logistiek, veehouders-administratie. inklaring en internationale distributie van e-documenten.
Het persbericht van het ministerie geeft ook voorbeelden van private blockchain-initiatieven die het van plan is te promoten, waaronder “smart city” en “smart factory” projecten, een blockchain-systeem voor de auto-industrie en een op blockchain gebaseerd distributie-initiatief voor “veilig schoolvoedsel”.
Daarnaast zal de Koreaanse overheid de ontwikkeling van BaaS (Blockchain-as-a-Service) ondersteunen, zodat kleine en middelgrote ondernemingen blockchain solutions kunnen implementeren op een efficiënte manier.
Verder zullen er fondsen worden toegewezen aan onderzoeksprojecten voor blockchain, infrastructuurontwikkeling, een blockchain-technisch support center en sandbox, evenals aan juridische kwesties die specifiek zijn voor smart contracts.
Hoewel recent crypto-nieuws uit Zuid-Korea voornamelijk gericht is op berichten over de diefstal van $30 miljoen van de crypto-exchange Bithumb, zijn de ontwikkelingen in de crypto- en blockchain-industrie in het land dit voorjaar positiever geweest.
In mei begon de centrale bank van het land het idee te verkennen om blockchain te gebruiken voor haar ambitieuze project om een “cashloze maatschappij” te realiseren voor 2020. Diezelfde maand onthulde de Zuid-Koreaanse regering een positieve heroriëntatie op binnenlandse crypto- en blockchain-wetgeving, wat suggereert dat het van plan is om binnenlandse ICO’s opnieuw te legaliseren.
Slechts gisteren zei de voorzitter van Netmarble, één van de grootste Zuid-Koreaanse gaming-bedrijven met een beurswaarde van $11,59 miljard, dat hij gelooft dat blockchain-technologie “in de toekomst in alle industrieën zal worden toegepast”.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie