Zuid-Koreaanse regering investeert meer dan $200 miljoen in openbare en private blockchain-initiatieven

Het Zuid-Koreaanse Ministerie van Wetenschap en ICT heeft een belangrijke Blockchain Technology Development Strategy aangekondigd die er naar streeft om vóór 2022 230 miljard won (€207 miljoen) op te halen, meldt The News Asia, vandaag 21 juni.

Volgens de officiële aankondiging van het ministerie zal het nieuwe initiatief 10.000 blockchain-professionals en 100 bedrijven uit de sector stimuleren, en zullen zes bestaande blockchain-pilots zich uitbreiden en commercialiseren met de steun van het ministerie.

Deze pilots zijn gericht op het gebruik van blockchain-technologie voor onroerend goed, online verkiezingen, logistiek, veehouders-administratie. inklaring en internationale distributie van e-documenten.

Het persbericht van het ministerie geeft ook voorbeelden van private blockchain-initiatieven die het van plan is te promoten, waaronder “smart city” en “smart factory” projecten, een blockchain-systeem voor de auto-industrie en een op blockchain gebaseerd distributie-initiatief voor “veilig schoolvoedsel”.

Daarnaast zal de Koreaanse overheid de ontwikkeling van BaaS (Blockchain-as-a-Service) ondersteunen, zodat kleine en middelgrote ondernemingen blockchain solutions kunnen implementeren op een efficiënte manier.

Verder zullen er fondsen worden toegewezen aan onderzoeksprojecten voor blockchain, infrastructuurontwikkeling, een blockchain-technisch support center en sandbox, evenals aan juridische kwesties die specifiek zijn voor smart contracts.

Hoewel recent crypto-nieuws uit Zuid-Korea voornamelijk gericht is op berichten over de diefstal van $30 miljoen van de crypto-exchange Bithumb, zijn de ontwikkelingen in de crypto- en blockchain-industrie in het land dit voorjaar positiever geweest.

In mei begon de centrale bank van het land het idee te verkennen om blockchain te gebruiken voor haar ambitieuze project om een “cashloze maatschappij” te realiseren voor 2020. Diezelfde maand onthulde de Zuid-Koreaanse regering een positieve heroriëntatie op binnenlandse crypto- en blockchain-wetgeving, wat suggereert dat het van plan is om binnenlandse ICO’s opnieuw te legaliseren.

Slechts gisteren zei de voorzitter van Netmarble, één van de grootste Zuid-Koreaanse gaming-bedrijven met een beurswaarde van $11,59 miljard, dat hij gelooft dat blockchain-technologie “in de toekomst in alle industrieën zal worden toegepast”.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.331,70 Kopen
1
Bitvavo
€25.864,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.079,30 Kopen
3
Litebit
€26.123,60 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt door support, wat nu? Deze top 10 altcoin kan weer als enige stijgen!

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen uren weer flink terug gezakt. Bitcoin zakte zojuist namelijk door een support en lijkt nu te versnellen...

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...