PremiumADA analyse: Cardano vanaf dit punt weer hard omhoog?

In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Cardano (ADA) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier worden onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder gedeeld met onze leden.

ADA is over de afgelopen 24 uur met ongeveer 1,7% gedaald. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een minder diepe daling. In deze periode daalde de koers met ongeveer 0,5%. ADA staat op het moment van schrijven op de 8e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Cardano (ADA)?

Voordat we verder kunnen met de analyse moet er eerst duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen Cardano en ADA, dit zijn namelijk twee verschillende dingen. Als we spreken over Cardano dan gaat het over het project en het blockchain platform. Als we het hebben over ADA dan gaat het over de bijbehorende crypto die leeft op de Cardano blockchain. Je zou eigenlijk kunnen stellen dat Cardano het huis is en ADA de bewoner van dit huis.

Hoewel Cardano kan worden gebruikt om ADA te ontvangen en te versturen, kan de blockchain nog veel meer. Zo is Cardano ook een platform waar smart contracts en smart contract applicaties op gemaakt kunnen worden. Als dit bekend klinkt dan kan dat kloppen. Dit is namelijk wat Ethereum (ETH) ook doet. Dit is echter geen toeval. Charles Hoskinson and Jeremy Wood, de oprichters van Cardano, waren al vroeg betrokken bij het oprichten van Ethereum in 2013.

Laatste Cardano nieuws

In de afgelopen development update staan een aantal interessante dingen over het Cardano ecosysteem. Zo kunnen we lezen dat het ontwikkelingsteam natuurlijk druk bezig is met de Vasil hard fork, waar nu vooral de focus op ligt door verschillende onderdelen van Cardano alvast te upgraden zodat deze straks met de hard fork werken, maar zien we ook dat de nieuwe Lace wallet erg positief werd ontvangen door gebruikers. Ook werken de Plutus en Marlowe teams hard aan het verbeteren van de smart contract functionaliteiten op Cardano. Allemaal erg goed nieuws dus voor het ecosysteem.

Technische analyse ADA koers

In een eerdere technische analyse die gedeeld is in de Discord omgeving van Crypto Insiders hadden we een perfecte ABC Elliott Wave gespot waarbij de C wave uitkwam op de 100% Fibonacci. Dit was voor ons een perfect moment om te verkopen. Hierna dachten de analisten namelijk dat er mogelijk een 12345 wave naar beneden aan zat te komen. Dit lijkt op het moment ook te gebeuren. De wave 5 is bijna afgerond en zal voor een mogelijk mooi koopmoment kunnen zorgen.

In de Discord omgeving is de volledige analyse te lezen met de mogelijke instapzone. Hier kan je ook alle niveaus bekijken waar wij op zullen letten.

afbeelding 1: Bovenstaande ADA analyse werd op 31 mei gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Wat zijn de verwachtingen voor Cardano (ADA)?

Voorlopig zal het ontwikkelingsteam dus vooral de focus leggen op de Vasil hard fork voordat zij aan andere projecten kunnen gaan werken. Hoewel de hard fork onlangs is uitgesteld zal het niet lang meer duren voor deze update wordt doorgevoerd.

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt en zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en traditionele aandelenmarkten. Dit maakt het soms lastig om het juiste moment te bepalen om in een bepaald project te investeren.

ADA kopen of verkopen?

Wil jij graag dit soort koersanalyses van crypto eerder zien? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen handelsplannen. Ook delen we hier regelmatig aanvullende koersanalyses en updates van projecten die we eerder in deze rubriek hebben behandeld. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Laura
Heb jij ook al ADA in je portfolio?

Laatste Nieuws

Volgende artikel