PremiumADA koers-analyse: Stijging veroorzaakt door interessant project

De meeste cryptocurrencies binnen de top 100 dalen vandaag. Gelukkig zijn er een aantal coins die juist de andere kant op bewegen. Een mooi voorbeeld hiervan is Cardano (ADA). De coin steeg in de afgelopen 24 uur met maar liefst 9%. In de afgelopen zeven dagen konden we zelfs een stijging van ongeveer 32% zien. Dit zijn prachtige cijfers voor de nummer 5 crypto op basis van marktwaarde!

Wat is Cardano? 

Waar we rekening mee moeten houden is dat Cardano en ADA twee verschillende dingen zijn. Als we spreken over Cardano, dan gaat het om het project en het blockchain-platform. Als we het hebben over ADA, dan gaat het over de bijbehorende cryptovaluta dat bestaat op de Cardano blockchain. Je zou eigenlijk kunnen stellen dat Cardano het huis is en ADA de bewoner van dit huis. Hoewel Cardano gebruikt kan worden om ADA te ontvangen en te versturen, kan de blockchain nog veel meer. Zo is Cardano sinds vorig jaar ook een platform voor smart contracts.

Waarom stijgt ADA in waarde? 

Een mogelijke reden van de stijging zou dit bericht kunnen zijn van SundaeSwap op Twitter. SundaeSwap is een gedecentraliseerde exchange (DEX) op de Cardano blockchain. In dit bericht geeft het project aan dat zij op 20 januari volledig live gaan met hun beta DEX. De reden dat zij nog niet volledig hun platform lanceren is omdat Cardano zelf ook nog in de bètafase zit. 

Het feit dat er eindelijk ontwikkeling te zien is omtrent Cardano is natuurlijk al goed nieuws in op zichzelf, maar dat het dan gaat om zo’n groot en interessant project is voor het Cardano-ecosysteem is natuurlijk nog beter nieuws. Het zal interessant zijn om te zien waar dit platform naartoe kan groeien en of SundaeSwap goed zal werken.

Technische analyse

Na een kortere termijn neerwaartse trend lijkt ADA nu toch een opwaartse beweging in te hebben gezet. Op het moment lijkt de koers richting de bovenkant van het trendkanaal te bewegen. Mocht de koers deze testen en zakken zou dit een extra bevestiging zijn van het trendkanaal. Een retest aan de onderkant van het kanaal zou eventueel een mooi instapmoment kunnen zijn als dit niveau overduidelijk in stand blijft. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto Insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier delen we ook additionele technische analyses over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in ADA? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel